Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με ηλιακή φόρτιση το 3τροχο των 21.400 € της Aptera

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ηλιακή φόρτιση το 3τροχο των 21.400 € της Aptera

Mobility

Με ηλιακή φόρτιση το 3τροχο των 21.400 € της Aptera

Mobility

Η Aptera Motors ισχυρίζεται ότι με το ηλεκτρικό τρίτροχο που έχει σχεδιάσει η φόρτιση από κάποιο δίκτυο θα είναι περιττή, καθώς την ενέργεια για τις καθημερινές μετακινήσεις θα την παρέχει ο ήλιος.

Advertisement
Advertisement

Το τρίτροχο που είχε παρουσιαστεί το 2019, έχει εξελιχθεί αρκετά και σύμφωνα με την εταιρεία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021 με τιμή που θα ξεκινά από τα 21.400 ευρώ.

«Η ενσωματωμένη συστοιχία ηλιακών συλλεκτών κρατάει την μπαταρία σας απενεργοποιημένη με το ενεργειακό της απόθεμα άθικτο και οπουδήποτε θέλετε να πάτε, απλά πηγαίνετε», δήλωσε ο συνιδρυτής της Aptera, Chris Anthony. Συγκεκριμένα, η Aptera ισχυρίζεται ότι η ηλιακή της συστοιχία με την πολύ εύγλωττη ονομασία Never Charge, μπορεί να συλλέξει αρκετό ηλιακό φως για 17.700 χιλιόμετρα ετησίως ή περί τα 72 χιλιόμετρα την ημέρα. Χάρη στους συλλέκτες με τα 180 στοιχεία που υπάρχουν «απλωμένα» σε όλο το αμάξωμα.

Η Aptera είχε ισχυριστεί λίγους μήνες πριν ότι το τρίτροχο όχημά της, το οποίο θα είναι πιθανότατα ταξινομημένο ως μοτοσικλέτα, θα μπορούσε να πετύχει αυτονομία 1.600 χιλιομέτρων με μια φόρτιση, χάρη στην εξαιρετικά ελαφριά κατασκευή, τον πολύ καλό συντελεστή οπισθέλκουσας (μόλις 0,13) και την συστοιχία των ηλιακών πάνελ. Σύμφωνα πάλι με την εταιρεία, εξαιρετικές θα είναι και οι επιταχύνσεις που θα εμφανίζει το μοντέλο της, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του οχήματος της Aptera, είναι περιορισμένη στα 110 χλμ./ώρα για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και για την ασφάλεια των δύο επιβαινόντων.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία ενεργοποίησε στις 4 Δεκεμβρίου το «βιβλίο παραγγελιών» για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το τρίτροχο Aptera, με την προκαταβολή (που επιστρέφεται αν κάποιος αλλάξει γνώμη στην πορεία) μόλις 100 δολαρίων (82,6 ευρώ). Οι διαθέσιμες εκδόσεις για τους πρωτοπόρους «επενδυτές» που θα παραγγείλουν, είναι οι Paradigm και Paradigm + που αναμένεται να παρουσιαστούν έτοιμα για παράδοση στους ιδιοκτήτες τους μέσα στο 2021. Είναι άλλη μια περίπτωση εταιρείας που προσπαθεί να εδραιωθεί στο χώρο της ηλεκτροκίνησης έχοντας πολύ προχωρημένα σχέδια για τα μοντέλα του μέλλοντος και υπολογίζοντας πολύ στη χρηματοδότηση από το κοινό (crowd funding) που θα υποστηρίξει έμπρακτα τις καινοτόμες ιδέες.

Advertisement

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Ποια ΔΕΗ; Έρχεται η Tesla! 

Αμφίδρομη φορτιση από την Audi

Advertisement