Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «ηλιακό» αυτοκίνητο Sion βρήκε χρηματοδότηση

Ελλάδα 18:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «ηλιακό» αυτοκίνητο Sion βρήκε χρηματοδότηση

ΝΕΑ

Το «ηλιακό» αυτοκίνητο Sion βρήκε χρηματοδότηση

ΝΕΑ

Πάνω από 50 εκατ. ευρώ άντλησε η γερμανική εταιρεία start-up με αποτέλεσμα να μπορέσει τελικά να βγάλει στην παραγωγή το καινοτόμο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Η Sono Motors, η γερμανική start-up εταιρεία που ξεκίνησε να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα που οι μπαταρίες τους φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια, ανακοίνωσε πως βρήκε χρηματοδότηση και όχι μόνο θα παραμείνει ανοικτή αλλά θα αναπτυχθεί περαιτέρω μέσω της πολυμετοχικής σύνθεσης.

Το ποσό που θα αντλήσει με αυτό τον τρόπο έχει ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και βασικό στόχο της εταιρείας.  Η Sono έγινε πολυμετοχική εταιρεία τον Δεκέμβριο, μετά τη διακοπή συνομιλιών με πιθανούς επενδυτές. Οι οικονομικοί υποστηρικτές είχαν ζητήσει από την εταιρεία να εγκαταλείψει την κατασκευή του αυτοκινήτου Sion, επειδή εκτιμούσαν ότι το κόστος είναι υπερβολικό.

Advertisement
Advertisement

«Συνειδητοποιήσαμε ξανά και ξανά τους τελευταίους μήνες ότι έχουμε τελείως διαφορετικούς στόχους σε παραδοσιακούς χρηματοοικονομικούς επενδυτές. Η επιθετική ανάπτυξη και τα γρήγορα κέρδη είναι δύσκολο να συμβιβαστούν με μια βιώσιμη εταιρική και οχημάτων», δήλωσε ο CEO Laurin Hahn. Το νέο εταιρικό σχήμα καθυστερεί ωστόσο περαιτέρω την παραγωγή του αυτοκινήτου για τον Σεπτέμβριο του 2021 ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για το 2019.

Εάν και όταν ολοκληρωθεί, το Sion θα έχει αυτονομία 34 χιλιομέτρων μέσω των ηλιακών πάνελ που έχουν τοποθετηθεί στο αμάξωμα ενώ οι μπαταρίες που φορτίζονται από παροχή ρεύματος προσδίδουν μια αυτονομία υψηλότερη των 220 χιλιομέτρων.

Διαβάστε περισσότερα:

Advertisement

Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ηλεκτροκίνητο το 30% των νέων ΙΧ και 55 σταθμοί ανεφοδιασμού CNG το 2030

Advertisement

Έρχονται αυστηρότερα πρόστιμα και χειμερινά ελαστικά