Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mustang του Bullit κυνηγάει και πάλι τους κακούς (+video)

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mustang του Bullit κυνηγάει και πάλι τους κακούς (+video)

ΝΕΑ

Η Mustang του Bullit κυνηγάει και πάλι τους κακούς (+video)

ΝΕΑ

Μία ταινία που άφησε εποχή και σημάδεψε ολόκληρες γενιές, πρόκειται να επανέλθει στις οθόνες.

Advertisement
Advertisement

Η στροφή προς το παρελθόν και η αναγέννηση δοξασμένων στιγμών μιας άλλης εποχής είναι μία συνήθης πρακτική του Χόλυγουντ, από την οποία είχε γλιτώσει μέχρι στιγμής μία από τις πιο κλασικές αυτοκινητο-ταινίες.

Το πρώτο “Bullit” ήταν μία ταινία γυρισμένη στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, με κυνηγητά που άφησαν εποχή, και πρωταγωνιστή τον mister cool, τον Steve McQueen να οδηγεί μια πράσινη Mustang καταδιώκοντας μία μαύρη Dodge Charger.

H ταινία έγινε θρύλος μεταξύ των φίλων του σινεμά και της αυτοκίνησης, ενώ χαρακτήρισε ανεξίτηλα και την Mustang. Μάλιστα η Ford από το 2001 και μετά έχει στην γκάμα της Mustang και την αντίστοιχη έκδοση Bullit με πιο σπορ χαρακτηριστικά και πάντα το κλασικό πράσινο χρώμα.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικό του πόσο επηρέασε τον κόσμο του σινεμά και του αυτοκινήτου εκείνη η ταινία, είναι ότι η πράσινη Mustang της ταινίας του 1968 πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2020 προς 3,4 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει πιάσει ποτέ μία Mustang.

Για τη νέα ταινία με το όνομα Bullit θα συνεργαστούν δύο μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο γνωστός ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ.

Advertisement

Το νέο Bullitt δεν θα είναι ριμέικ της πρώτης ταινίας. Ο Κούπερ και ο Σπίλμπεργκ άρχισαν να συζητούν μια νέα οπτική για την ταινία κατά τη διάρκεια του lockdown της πανδημίας. Το σενάριο το γράφει ο Τζος Σίνγκερ, τακτικός συνεργάτης του Σπίλμπεργκ σε μεγάλες οσκαρικές επιτυχίες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα και ποιο θα είναι το πνεύμα της ταινίας.

Advertisement

Μπορεί τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα να εγγυώνται ότι θα έχει εντυπωσιακά γυρίσματα, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα κάνει την αίσθηση εκείνων των περασμάτων στις ανηφόρες του Σαν Φρανσίσκο, που ακόμα και σήμερα, μισό αιώνα αργότερα,  δείχνουν πραγματικά μοναδικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα ταινία Bullitt με σκηνοθέτη τον Steven Spielberg
Πόσο κοστίζει η εντυπωσιακή Ford Mustang Bullitt στην Ελλάδα;
Τιμή ρεκόρ για την αυθεντική Mustang Bullitt

Advertisement