Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ριζοσπαστική πρόταση για την εμφάνιση του νέου Nissan Z

Ελλάδα 1:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ριζοσπαστική πρόταση για την εμφάνιση του νέου Nissan Z

ΝΕΑ

Η ριζοσπαστική πρόταση για την εμφάνιση του νέου Nissan Z

ΝΕΑ

Όσο αδειάζει η κλεψύδρα μέχρι την παρουσίαση τόσο περισσότεροι καλλιτέχνες δημιουργούν τα δικά τους ξεχωριστά σκίτσα.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει, πλέον, ο χρόνος μέχρι την παρουσίαση του νέου Nissan Z, το οποίο θα είναι πανομοιότυπο με το πρωτότυπο Z Proto.

Με την προσμονή να είναι μεγάλη, πολλοί καλλιτέχνες ανά τον κόσμο συνθέτουν ξεχωριστά ψηφιακά σχέδια, «τζογάροντας» πως θα πέσουν «μέσα» όσον αφορά το «λουκ» του μοντέλου.

Ένας εξ αυτών και ο Alan Derosier, ο οποίος χρησιμοποίησε ως καμβά την πρωτότυπη εκδοχή του μοντέλου και προσέθεσε τις δικές του, αμφιλεγόμενες, στιλιστικές πινελιές.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απολύτως επίπεδη μάσκα του μοντέλου, η οποία ενσωματώνει μια παρόμοια γρίλια με εκείνη του Proto. Η πιο ριζοσπαστική νότα είναι οι LED κεντρικοί προβολείς σε σχήμα «δακτυλιδιών» (rings).

Επιπροσθέτως, ο καλλιτέχνης έχει απογυμνώσει -εν πολλοίς- το μοντέλο από την ρετρό φιλοσοφία του, προσδίδοντάς του ένα πιο φουτουριστικό στιλ. Το τελευταίο επιτυγχάνεται μέσω της αντικατάστασης των πλευρικών καθρεπτών με κάποιων high tech ενσωματωμένων καμερών που παρέχουν καλύτερη ορατότητα, της αντικατάστασης της οροφής με μια γυάλινη, όπως και της τοποθέτησης ιδιαίτερα επιθετικών τροχών.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το μοντέλο παραγωγής θα φέρει τη μορφή του Z Proto πλαισιωμένο από κάποιες πολύ μικρές αλλαγές, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο αξιωματούχος της μάρκας, Hiroshi Tamura.

Πηγή τροφοδότησης του Z Proto είναι ένας twin-turbo V6 με την απόδοση να κυμαίνεται γύρω στους 406 ίππους. Θα συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ, όπως υποστηρίζει η Nissan, η τιμολόγηση θα είναι εκλογικευμένη.

Το Nissan Z Proto

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Nissan GT-R R35 Final Edition: Έρχεται το 2022 με 710 άλογα

Advertisement

Το πρωτότυπο Nissan Z που ελάχιστοι γνωρίζουν

Το Nissan GT-R με δύο εκδόσεις για το 2021