Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Renault ετοιμάζει ένα σούπερ «αγροτικό»

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Renault ετοιμάζει ένα σούπερ «αγροτικό»

ΝΕΑ

Η Renault ετοιμάζει ένα σούπερ «αγροτικό»

ΝΕΑ

Στα σχέδια της γαλλικής εταιρίας είναι και ένα πολύ δυναμικό pick-up το οποίο θα απευθύνεται κυρίως στους ανθρώπους της δράσης.

Advertisement
Advertisement

Η Renault αποκάλυψε το Niagara, ένα τολμηρό νέο πρωτότυπο pick up που ενσωματώνει δυναμισμό και φινέτσα.

Παρά το σχετικά μικρό του μέγεθος, η δυναμική του σχεδίαση θυμίζει έντονα κουπέ αμάξωμα με την προσθήκη μιας καρότσας πίσω να εξασφαλίζει την απαραίτητη πρακτικότητα.

Σχεδιασμένο από τον Gilles Vidal, Αντιπρόεδρο Σχεδιασμού της Renault, το Niagara παρουσιάζει μια νέα συναισθηματική και τεχνολογική σχεδιαστική γλώσσα, που χαρακτηρίζεται από ένα 3D εφέ που μοιάζει με ορυκτό και ένα φινίρισμα pixel-art στα γράμματα της Renault.

Advertisement
Advertisement

Ο off road χαρακτήρας του Niagara τονίζεται από την μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τα εκτός δρόμου ελαστικά για ακραίες συνθήκες και τη μοναδική πλαστική επένδυση στα υπερμεγέθη φτερά. Το εξωτερικό του μοντέλου διαθέτει ένα διακριτικό καμουφλάζ εμπνευσμένο από το σήμα της Renault.

Το Niagara βασίζεται στην εξαιρετικά ευέλικτη Modular Platform της Renault και διαθέτει την τεχνολογία E-Tch Hybrid 4WD.

Advertisement

Αυτή η διάταξη ενσωματώνει ένα ήπιο υβριδικό μοτέρ 48 V στο μπροστινό μέρος και έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, επιτρέποντας μια αποτελεσματική τετρακίνηση ιδανική για εκτός δρόμου διαδρομές. Είναι εντυπωσιακό ότι το pickup μπορεί να διεκπεραιώσει τις μισές από τις καθημερινές διαδρομές του σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

Η Renault σχεδιάζει να παρουσιάσει οκτώ μοντέλα εμπνευσμένα από το Niagara μέχρι το 2027, όλα βασισμένα στην ίδια πλατφόρμα, και διαθέσιμα παγκοσμίως σε 80 αγορές.

Advertisement

Παράλληλα η Renault παρουσίασε το σχέδιο επέκτασης της στις διεθνείς αγορές, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027.

Το εγχείρημα αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή οκτώ νέων μοντέλων, με το SUV Kardian να πρωτοστατεί ως το πρώτο από αυτά. Για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, η γαλλική μάρκα έχει διαθέσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις, ευθυγραμμίζοντάς το με την ευρύτερη στρατηγική “Renaulution”.

Advertisement

Η Renault δραστηριοποιείται σήμερα σε 80 χώρες εκτός Ευρώπης, συμβάλλοντας στο 43% των παγκόσμιων πωλήσεών της, οι οποίες ανήλθαν σε 634.124 μονάδες το 2022.

Η εταιρεία έχει θέσει έναν νέο φιλόδοξο στόχο: να διπλασιάσει τα καθαρά έσοδα ανά μονάδα μέχρι το 2027 σε σχέση με το 2019, στοχεύοντας σε σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mitsubishi ακόμα πιο κοντά με τη Renault
To Kardian είναι το νέο urban SUV της Renault
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault 4