Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ρεαλιστική προσέγγιση της νέας Skoda Fabia

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ρεαλιστική προσέγγιση της νέας Skoda Fabia

ΝΕΑ

Η ρεαλιστική προσέγγιση της νέας Skoda Fabia

ΝΕΑ

Η Skoda ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά της Fabia, χαρίζοντάς της πιο μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση, αλλά και αυξημένες διαστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες μέρες η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα της νέας Fabia, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί προς τα τέλη του έτους.

Οι συγκεκριμένες ψηφιακά επεξεργασμένες δημιουργίες δεν πέρασαν απαρατήρητες από το ρωσικό Kolesa, το οποίο προχώρησε σε μια ιδιαίτερα ακριβής εκτέλεση αυτού που ενδέχεται να είναι το τελικό προϊόν. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει μια ευμεγέθης μάσκα, στο καπό διακρίνονται γραμμώσεις, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι «αιχμηρά» χαρίζοντας στη Fabia δυναμικό λουκ.

Όπως επίσης φαίνεται και από τα σκίτσα, στο κάτω μέρος των θυρών ενσωματώνονται ανάγλυφες επιφάνειες, ενώ στο τελείωμα της οροφής εντοπίζεται μια διακριτική αεροτομή. Στο πίσω μέρος, η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά τα φώτα, με την εταιρεία ν’ αποβάλει το τετραγωνικό μοτίβο, ενσωματώνοντας σώματα αντίστοιχης σχεδίασης με εκείνα του ανανεωμένου Kodiaq.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της τσεχικής εταιρείας, η νέα Fabia θα βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική του ομίλου VW, MQB, η οποία θα προσθέτει +50 lt στο πορτπαγκάζ, με τη συνολική χωρητικότητα πλέον να φτάνει τα 380 lt.

Αυξημένες είναι και οι διαστάσεις, με το μήκος πλέον να φτάνει τα 4.107 mm, το πλάτος 1.780 mm, το ύψος 1.460 mm και το μεταξόνιο τα 2.564 mm.

Advertisement

Στην καμπίνα, οι κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού θα ενσωματώνουν σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 9,2” (6,8” ως στάνταρ), ενώ θα υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25”.

Advertisement

Περί κινητήρων, στη βάση της γκάμας θα υπάρχει ένας 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός MPI EVO των 65 ή 80 PS (5άρι μηχανικό κιβώτιο), ενώ θα διατίθεται και αντίστοιχου κυβισμού τουρμπάτο μοτέρ απόδοσης είτε 95 είτε 110 PS (5άρι μηχανικο ή 7DSG).

Κορυφαία επιλογή, τέλος, θα είναι ο 1.500αρης TSI Evo των 150 PS που θα πλαισιώνεται από 7τάχυτο αυτόματο DSG.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη: Ανανεωμένο Skoda Kodiaq & RS
Skoda Enyaq iV: Διάκριση με βραβείο Red Dot για το design του
Πώς τα πήγε το Skoda Enyaq iV στις δοκιμές πρόσκρουσης; (+video)