Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin έτοιμη το 2025

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin έτοιμη το 2025

Mobility

Η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin έτοιμη το 2025

Mobility

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, το αφεντικό της Aston Martin και πρώην επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, αποκάλυψε πως το πρώτο sport ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα είναι έτοιμο σε 4 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ άλλων, ο Moers έδωσε μια ιδέα του «οδικού χάρτη» πάνω στον οποίο θα κινηθεί για την επαναφορά της Aston Martin στην κορυφή του αυτοκινητιστικού στερεώματος.

Ο Moers είναι μόλις 9 μήνες στο «τιμόνι» της Aston Martin αλλά φαίνεται πως έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου η εταιρεία να επιστρέψει για τα καλά ανάμεσα στις κορυφαίες. Στην πρόσφατη συνέντευξή του, αποκάλυψε πολλά, όπως το ότι η θέση που ανέλαβε στην Aston, είναι «δύο σε μια», καθώς πρέπει από τη μια να βρει πώς θα κάνει την εταιρεία να ανακάμψει σε επιχειρηματικό επίπεδο και να επιστρέψει στην κερδοφορία. Η εταιρεία είχε δύο γραμμές συναρμολόγησης, εκ των οποίων η μια καταργήθηκε και έτσι τώρα όλα τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε μία γραμμή συναρμολόγησης: DB11, DBS, Volante, Coupe και Vantage.

Advertisement
Advertisement

Στη γραμμή συναρμολόγησης υπήρχαν 70 σταθμοί οπότε όπως λέει ο Moers, το κεφάλαιο κίνησης ήταν πολύ υψηλό οπότε ήταν επιβεβλημένο να υπάρξει περιορισμός και σε αυτούς, που τώρα είναι μόνο 23. Παράλληλα, ο Moers εξήγησε πως η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία επεξεργασίας ενός σεναρίου που θέλει τη Lagonda να εξελίσσεται σε ξεχωριστή υπό- μάρκα που θα αποτελείται από ηλεκτρικά και μόνο, πολυτελή αυτοκίνητα. Μάλιστα, με δεδομένη την παρουσία της εταιρείας στο στίβο της Formula 1 που εξασφαλίζει στο επιθυμητό sport προφίλ, υπάρχει περιθώριο στην Aston Martin να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με την πολυτέλεια και το premium ύφος των μοντέλων της.

Για το θέμα της ηλεκτροκίνησης, ο Moers ήταν ξεκάθαρος, πως το πρώτο σπορ αυτοκίνητο νέας γενιάς, θα είναι έτοιμο μέσα στο 2025 ή -το αργότερο- στις αρχές του 2026 και δεσμεύτηκε για το ότι θα μιλάμε για ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο με ιδιαίτερες ικανότητες σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις και τη χαρά της οδήγησης, μια και αυτές είναι οι αρχές που θέλει να διατηρήσει και στη νέα γενιά των αυτοκινήτων. Ούτως ή άλλως, η Aston Martin σκοπεύει μέχρι το 2030 που θα απαγορευτεί η χρήση κινητήρων εσωτερικής καύσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, να έχει τουλάχιστον το 50% της γκάμας της αμιγώς ηλεκτροκίνητη, με τα υπόλοιπα να είναι plug-in υβριδικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Aston Martin επέστρεψε: Αυτή είναι η ΑΜR21 (VIDEOS)
Mercedes EQE: Το επόμενο ηλεκτρικό “καμάρι” των Γερμανών
Aston Martin V12 Speedster με έμπνευση από την κλασική DBR1

Advertisement