Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρωταθλήτρια Mercedes-AMG CLK GTR GT1 ξανά στο προσκήνιο!

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρωταθλήτρια Mercedes-AMG CLK GTR GT1 ξανά στο προσκήνιο!

ΝΕΑ

Η πρωταθλήτρια Mercedes-AMG CLK GTR GT1 ξανά στο προσκήνιο!

ΝΕΑ

Ελάχιστες Mercedes είναι τόσο ξεχωριστές όσο το συγκεκριμένο αγωνιστικό μοντέλο. Για αυτό, τις σπάνιες φορές που εμφανίζονται δημόσια, αποτελούν είδηση.

Advertisement
Advertisement

Όταν έχεις μπροστά σου μία από τις πιο σπάνιες και πιο επιτυχημένες Mercedes-AMG, μπορείς μόνο να σταθείς και να θαυμάσεις. Η Mercedes-AMG CLK GTR GT1 είναι μία τέτοια, καθώς το 1997 κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών στην κατηγορία GT1, μία από τις σημαντικότερες τότε του παγκόσμιου motorsport.

Η Mercedes κατασκεύασε διάφορες εκδόσεις της CLK GTR για τη διοργάνωση. Η συγκεκριμένη που έχουμε μπροστά μας, είναι η δεύτερη από όλες, παρότι στο σασί της αναγράφεται 004. Το 1997, οδηγήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τους Bernd Schneider και Alexander Wurz, αφού μετά από 11 γύρους ανά τον πλανήτη, είχε κατακτήσει τέσσερις νίκες, το πρωτάθλημα κατασκευαστών και το πρωτάθλημα οδηγών (με τον Schneider).

Το σασί της Mercedes-AMG CLK GTR GT1 είναι από σύνθετο ανθρακόνημα και αλουμίνιο και το αμάξωμά της είναι επίσης από ανθρακονήματα. Ο κινητήρας είναι ο πανίσχυρος 6λιτρος V12 με 600 ίππους απόδοση. Συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Xtrac και βοηθάει το αγωνιστικό να αγγίξει τα 330 χλμ./ώρα τελική.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, το ιστορικό αγωνιστικό διαθέτει ακόμα τα ίδια ακριβώς χρώματα που είχε το 1997 στις πίστες, με το εμβληματικό #11.

Η παρούσα CLK GTR GT1 είχε πολύ καιρό να εμφανιστεί δημόσια. Μετά την καριέρα της στους αγώνες, ενσωματώθηκε στην ιδιωτική κολεξιόν της Mercedes, όπου πέρασε 17 χρόνια. Το 2015, αποκτήθηκε από έναν ιδιώτη ο οποίος πλέον την πουλάει μέσω του οίκου δημοπρασιών RM Sotheby’s.

Η δημοπρασία έχει ήδη ξεκινήσει και λήγει στις 6 Μαρτίου. Η RM Sotheby’s δεν έχει δώσει κάποια πρόβλεψη σχετικά με την πιθανή τιμή πώλησης.

Advertisement

Ωστόσο, αν αναλογιστούμε ότι η Mercedes-AMG Petronas F1 W04 του 2013 πουλήθηκε πέρυσι έναντι σχεδόν 19 εκατομμυρίων δολαρίων, τότε μάλλον η συγκεκριμένη θα κοστίσει επίσης… αρκετά εκατομμύρια.