Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche παρουσιάζει τα 5 κορυφαία ψευδώνυμα της αγωνιστικής της ιστορίας (+video)

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche παρουσιάζει τα 5 κορυφαία ψευδώνυμα της αγωνιστικής της ιστορίας (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche παρουσιάζει τα 5 κορυφαία ψευδώνυμα της αγωνιστικής της ιστορίας (+video)

ΝΕΑ

Η «Γιαγιά», ο Moby Dick και το «Ροζ Γουρούνι» είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ψευδώνυμα που έχουν δοθεί σε αγωνιστικά μοντέλα της Porsche, με την ίδια να τα παρουσιάζει σε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο video.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι μόνο τα πιο εμβληματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της Porsche που έχουν γράψει ιστορία στις πίστες όλου του κόσμου.

Είναι και κάποια που έχουν μείνει στην ιστορία και για τα ψευδώνυμα τους. Δεν είχαν μόνο εξαιρετικές επιδόσεις και αποτελέσματα αλλά πολλά από αυτά είχαν κάποια περίεργα όσο και αστεία, ψευδώνυμα. Φυσικά, θα ήταν αδύνατο να μιλήσουμε για τα ψευδώνυμα της Porsche χωρίς να ξεκινήσουμε με τον Moby Dick. Την 935 του 1978, που είναι έως και σήμερα το πιο δυνατό αγωνιστικό αυτοκίνητο με βάση την 911, με απόδοση που ξεπερνούσε τους 800 ίππους. Το ρύγχος της ήταν χαμηλό και αρκετά μακρύ, ενώ πίσω το χαρακτηριστικό της γνώρισμα, ήταν το τεράστιο αεροδυναμικό βοήθημα που της έδωσε το ψευδώνυμο από το διάσημο μυθιστόρημα του Herman Melville.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο περίεργα αυτοκίνητα της λίστας πρέπει να είναι η Porsche 356 B 2000 GS Carrera GT. Γνωστή ως το Triangular Scraper (Τριγωνική Ξύστρα…), αυτό το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά μια 356 με επανασχεδιασμένο αμάξωμα αλουμινίου. Θεωρείται από τα πιο σημαντικά αγωνιστικά μοντέλα της εταιρείας, καθώς το όνομα και η αισθητική του είναι ο απόλυτος συνδυασμός που προκύπτει από τις φιλοδοξίες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τους αγώνες GT. Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό είναι η Porsche 904/8, η οποία ήταν γνωστή ως το «Kαγκουρό». Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορο στην πίστα, κέρδισε το όνομά του για την τρομακτική συμπεριφορά με τις αναπηδήσεις του πίσω άξονα που προκαλούσε η μετακίνηση του κινητήρα στις βάσεις του και η χαλαρότητα του πλαισίου. Τα πέντε πιο περίεργα ονόματα και οι ιστορίες τους λοιπόν, παρουσιάζονται στο πολύ ευχάριστο video που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα:
Ηλεκτρικές οι νέες Porsche 718 Boxster & Cayman
Ποιος V10 ακούγεται καλύτερα; (VIDEO)
H υπέροχη Porsche 356 της Emory Motorsport