Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Porsche και Mercedes στην Formula E

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Porsche και Mercedes στην Formula E

ΝΕΑ

Οι Porsche και Mercedes στην Formula E

ΝΕΑ

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ανακοίνωσε τις συμμετέχοντες ομάδες για την αγωνιστική σεζόν του 2019, στο πρωτάθλημα της Formula E. Φυσικά ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι εργοστασιακές ομάδες της Porsche και της Mercedes, που για πρώτη φορά  θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Και οι δύο Γερμανοί κατασκευαστές είχαν ανακοινώσει από το περασμένο καλοκαίρι τις προθέσεις τους για την είσοδό τους στο κόσμο της ηλεκτροκίνητης Φόρμουλα, με αντίστοιχο κόστος. Η μεν Porsche μετά από μία άκρως επιτυχημένη πορεία στο Πρωτάθλημα Αντοχής, αποφάσισε να σταματήσει την εμπλοκή της, ενώ η Mercedes, που αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft) ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το θεσμό.

2018-motorsport-rennserien-formel-e-chariatis-530

Τόσο η Porsche, όσο και η Mercedes θα βρεθούν απέναντι σε γνωστούς αντιπάλους, όπως η Audi και η BMW, όπου και αυτές θα έχουν πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη. Παράλληλα, και άλλοι κατασκευαστές όπως οι Jaguar, PSA, DS, Mahindra και Nissan θα βρεθούν απέναντι από τις δύο εταιρείες της Στουτγάρδης, που θα πρέπει να υπολογίζουν και τις ομάδες της Venturi,της NextEV και της Penske.

Advertisement

M18_0712_fine-chariatis-640

Αν και οι μπαταρίες και το νέας σχεδίασης πλαίσιο των μονοθεσίων της Formula E θα παρέχονται από συγκεκριμένους προμηθευτές, οι έντεκα συμμετέχοντες κατασκευαστές θα είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των δικών τους κινητήριων μονάδων. Σε αυτό περιλαμβάνεται ο ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας, το σύστημα φρένων, η μετάδοση, το διαφορικό, οι άξονες, το σύστημα ψύξης, το ECU και η πίσω ανάρτηση.

Advertisement