Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche είπε όχι στους tuners, αλλά έχασε!

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche είπε όχι στους tuners, αλλά έχασε!

ΝΕΑ

Η Porsche είπε όχι στους tuners, αλλά έχασε!

ΝΕΑ

Γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ των βελτιωτικών οίκων, σηματοδοτώντας την άρση των περιοριστικών ρητρών της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν οι κατασκευαστές να προστατεύουν την κληρονομιά τους και να θωρακιστούν από κάποιους βελτιωτές που χρησιμοποιούν ως καμβά τα μοντέλα τους.

Πολλοί μάλιστα, δεν περιορίζονται σε ένα απλό tuning, αλλά δημιουργούν… τερατουργήματα που δεν θυμίζουν σε τίποτα το τετράτροχο που βγήκε από το εργοστάσιο.

Η Ferrari έχει καταφέρει να διασφαλιστεί μέσω κάποιων ειδικών όρων στα συμβόλαια πώλησης, όπου αποτρέπεται κάθε κραυγαλέο tuning.

Advertisement
Advertisement

Οι προσπάθειες, ωστόσο, της Porsche φαίνεται πως δεν αποδίδουν καρπούς. Ειδικότερα, η εταιρεία εφάρμοζε κάποιες περιοριστικές ρήτρες, οι οποίες απέτρεπαν κάποιους συνεργάτες της να πουλήσουν καινούρια μοντέλα ή ανταλλακτικά της σε ειδικούς του tuning – ή αλλιώς βελτιωτικούς οίκους.

porsche 911 turbo s by manhart

Το άτυπο «μποϊκοτάζ» της Porsche ήταν σε ισχύ επί 8 χρόνια, αλλά θα τερματιστεί βιαίως μετά από σχετική απόφαση τoυ Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που αποφάνθηκε υπέρ της Ένωσης Γερμανών Βελτιωτών (VDAT), σε δευτεροβάθμια δίκη.

Advertisement

Το δικαστήριο θεώρησε πως οι περιοριστικές ρήτρες παρακωλύουν τον ανταγωνισμό και την ορθή λειτουργία της αγοράς. Παράλληλα, το σκεπτικό πίσω από την απόφαση ήταν ότι ένας αγοραστής δεν είναι απαραίτητο μεταπωλητής στην περίπτωση των tuners.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το εντυπωσιακό remake της θρυλικής Porsche 928
Moτοδυναμική: Διοικητικές αλλαγές για την Porsche στην Ελλάδα
Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι μια νέα Porsche 928