Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche αποχαιρέτησε το 2019 με ρεκόρ πωλήσεων!

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Porsche αποχαιρέτησε το 2019 με ρεκόρ πωλήσεων!

ΝΕΑ

Η Porsche αποχαιρέτησε το 2019 με ρεκόρ πωλήσεων!

ΝΕΑ

Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία έχει στόχο να διακριθεί και στην ηλεκτροκίνηση με την νέα Taycan.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche κατάφερε να καταγράψει ρεκόρ πωλήσεων το 2019 παρά την επιβράδυνση της βιομηχανίας προβλέποντας μάλιστα ότι οι πωλήσεις της θα τονωθούν περαιτέρω το 2020 εξαιτίας της ηλεκτρικής Taycan. Οι παγκόσμιες παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 10% στα 280.800 αυτοκίνητα το 2019, οδηγούμενες κυρίως από τα δημοφιλή SUV Macan και Cayenne.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τη μεγάλη ζήτηση και το 2020. Η άνοδος των πωλήσεων θα πρέπει να επωφεληθεί από την εισαγωγή ορισμένων νέων μοντέλων όπως είναι η Taycan», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας Detlev von Platen.

Advertisement
Advertisement

Η πιο κερδοφόρα μάρκα του ομίλου Volkswagen, ο οποίος αποτελεί την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, εισέρχεται σε μια νέα εποχή με την κυκλοφορία της τετραθέσιας ηλεκτρικής Taycan, η οποίο έρχεται να αμφισβητήσει το Tesla Model S. Η Porsche εδώ και δεκαετίες έχει καθιερωθεί ως μια μάρκα με γρήγορα αυτοκίνητα που κινούνται από κινητήρες εσωτερικής καύσης και πρέπει το επόμενο βήμα της να αφορά στην ηλεκτροκίνηση εξαιτίας των αυστηρών ορίων CO2 που έχει θεσπίσει η ΕΕ.

Οι πωλήσεις της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν 8% πέρυσι στην Κίνα και στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν και τις δύο μεγαλύτερες αγορές της Porsche. Η κορυφαία εταιρεία σπορ αυτοκινήτων πώλησε 86.752 αυτοκίνητα στην Κίνα και 61.568 μονάδες στις ΗΠΑ. Στη Γερμανία, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 15% και ανήλθαν σε 31.618 οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Online οι μεταβιβάσεις ΙΧ, «Big Brother» σε point system, εξεταστές και Ταξί!

Ποιο αυτοκίνητο ξεφτίλισε τους ληστές του;

Advertisement

Το Hummer επιστρέφει και θα μπαίνει στην… πρίζα!