Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche 911 δεν θα είναι πλήρως ηλεκτρική

Ελλάδα 2:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche 911 δεν θα είναι πλήρως ηλεκτρική

ΝΕΑ

Η Porsche 911 δεν θα είναι πλήρως ηλεκτρική

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής της Porsche, Oliver Blume, ανέφερε ότι η γκάμα της φίρμας θα… «ηλεκτροποιείται» σταδιακά, ωστόσο η 911 δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον θερμικό κινητήρα με ένα ηλεκτρομοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Γιατί άλλωστε να μετατρέψει την Porsche 911 σε ένα πλήρως ηλεκτρικό sportscar, αφού έχει την Taycan;

Σύμφωνα με μία συνέντευξη του Blume, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Porsche, δήλωσε ότι ο εσωτερικής καύσης κινητήρας θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό προϊόν για την εταιρεία για αρκετά ακόμα χρόνια. Συνέχισε λέγοντας ότι περίπου το 50% των Porsche που θα πωλούνται μέχρι το 2025 θα είναι είτε ηλεκτρικές είτε υβριδικές. Ακόμα, ο επικεφαλής ανέφερε ότι αφενός δεν μπορούνε να… γυρίσουν την πλάτη τους στο μέλλον της αυτοκίνησης, αφετέρου η γερμανική μάρκα αποφάσισε ότι θα προσφέρει πάντα θερμικούς κινητήρες.

Μιας και δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί ηλεκτρικής 911, γνωρίζουμε ότι η Porsche αναπτύσσει μια plug-in hybrid έκδοση από το 2018. Ο Blume υπογράφει ότι όταν κυκλοφορήσει η υβριδική 911 θα είναι η πιο ισχυρή που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία. Μάλιστα, θα μπορεί να διανύει μικρές αποστάσεις μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η ημερομηνία λανσαρίσματος είναι ακόμα άγνωστη, αλλά η Porsche δείχνει να «παίρνει» τον χρόνο της, παρά την… πίεση του ανταγωνισμού.