Mobility

Οι πωλήσεις έρχονται με γενναίες εκπτώσεις ακόμα και για τη Mercedes

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι πωλήσεις έρχονται με γενναίες εκπτώσεις ακόμα και για τη Mercedes

Mobility

Οι πωλήσεις έρχονται με γενναίες εκπτώσεις ακόμα και για τη Mercedes

Mobility

Ακόμα και οι ναυαρχίδες θέλουν γενναίες εκπτώσεις για να γράψουν πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών του κόσμου, όπως φαίνεται και στην περίπτωση της Mercedes EQS και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes προκειμένου να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των μεγάλων ηλεκτρικών της σεντάν, προχωράει σε σημαντικές μειώσεις τιμών στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις πωλήσεις των EQ μοντέλων της στην Κίνα, η Mercedes ανακοίνωσε μειώσεις τιμών για τα σεντάν EQE και EQS. Αυτό είναι απόρροια της γενικότερης δυσκολίας που έχουν οι «ξένες» αυτοκινητοβιομηχανίες στην αγορά της Κίνας, όπου οι «ντόπιες» εταιρείες κυριαρχούν.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, για την Mercedes-Benz EQE με μια έκπτωση της τάξης των 7.100 ευρώ, η τιμή της διαμορφώνεται στα 67.500 ευρώ. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση στη ναυαρχίδα EQS, φτάνοντας έως τα 33.100 ευρώ, για να διαμορφώσει τιμή της τάξης των 135.000 ευρώ.

Για να είναι δίκαιη με την πελατειακή της βάση, η Mercedes ανακοίνωσε ότι θα παράσχει επιδοτήσεις σε όσους αγόρασαν πρόσφατα ένα από τα ηλεκτρικά σεντάν της. Οι τιμές για την υπόλοιπη σειρά EQ, συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων SUV EQA, EQB και EQC παραμένουν αμετάβλητες.

Advertisement

Ειδικά για το EQS, οι αριθμοί στην Κίνα είναι ιδιαίτερα χαμηλοί- μια και στην προκειμένη περίπτωση, παρατηρήθηκε πως κάποιοι μήνες «έκλεισαν» με λιγότερες από 100 (!)  πωλήσεις. Εκπρόσωπος της Mercedes είπε ότι η εταιρεία παρακολουθεί και αναλύει συνεχώς τις δυναμικές εξελίξεις της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας θέσης άλλων κατασκευαστών στην πολυτελή κατηγορία.

Advertisement

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Mercedes-Benz επανατοποθετεί τιμολογιακά ορισμένα μοντέλα της οικογένειας EQ στην αγορά της Κίνας. Σύμφωνα με στοιχεία από το China Automotive Technology and Research Center, η Mercedes πούλησε περίπου 8.800 ηλεκτρικά στην Κίνα στο διάστημα από Ιανουάριο έως και Ιούλιο του 2022. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, αξίζει να σημειωθεί πως η κινεζική BYD σημείωσε 220.000 πωλήσεις ηλεκτρικών μόνο τον Οκτώβριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κρύβει το καπό αυτής της άψογης Mercedes 300 SEL του ’71;
Η φιλοξενία στο Mundial του ’74 είχε «άρωμα» Mercedes
Πωλείται η Mercedes 300 SL, μούσα του Andy Warhol