Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η PNY φέρνει τα ιδανικά ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφορών

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η PNY φέρνει τα ιδανικά ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφορών

ΝΕΑ

Η PNY φέρνει τα ιδανικά ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφορών

ΝΕΑ

Ο Ισραηλινός κατασκευαστής θέλει να διαθέσει στο ευρύ κοινό τα μοντέλα P2 και P3 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των υπηρεσιών ταχυμεταφορών και διανομών.

Advertisement
Advertisement

Είναι ευρέως γνωστό, ότι οι διανομείς-κούριερ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάνουν τη δουλειά τους με παπιά, σκούτερ, ντίζελ αυτοκίνητα, ίσως ακόμα και με ποδήλατα. Η PNY βλέπει όμως μία πιο βιώσιμη λύση και την παρουσιάζει.

Ο λόγος για τα ηλεκτρικά ποδήλατα P2 και P3, τα οποία θέλουν να καθιερωθούν ως μία φιλική προς το περιβάλλον λύση που θα εξυπηρετεί τους διανομείς.

Σύμφωνα με την PNY, αναπτύχθηκαν ειδικά για τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών, τους διανομείς των καταστημάτων εστίασης, ακόμα και για επαγγελματίες που κουβαλούν εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Για να τα ξεχωρίσουμε, το P2 είναι δίτροχο, ενώ το P3 είναι τρίτροχο με δύο τροχούς στο μπροστινό. Σαν ένα μικρό ηλεκτρικό… Piaggio MP3.

Καθένα προσφέρει τρομερό αποθηκευτικό χώρο, αφού ανέρχεται στα 415 λίτρα! Υπεραρκετός για οποιαδήποτε εργασία από τις προαναφερθείσες.

Advertisement

Ο λόγος είναι πως στο πλαίσιο φιλοξενούνται ολόκληρα… κουτιά τα οποία προσφέρουν από μόνα τους 300 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

Ο επίδοξος αγοραστής μπορεί προαιρετικά να προσθέσει έξτρα θήκη χωρητικότητας 115 λίτρων. Το συνολικό βάρος όλου αυτού του πακέτου, στο P2 τουλάχιστον, ανέρχεται στα 120 κιλά.

Advertisement

Η αυτονομία είναι κάτι παραπάνω από τίμια, αν αναλογιστεί κανείς πως ένας μέσος κούριερ διανύει περίπου 30-40 χιλιόμετρα τη μέρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα της PNY προσφέρουν 150 χιλιόμετρα αυτονομία χάρη στην μπαταρία των 6,7 kWh της CATL. Η φόρτιση μέσω μίας συμβατικής, οικιακής πρίζας διαρκεί περίπου 8,5 ώρες.

Advertisement

Ωστόσο, ένας πιο… βιαστικός μπορεί να φορτίσει το ηλεκτρικό του ποδήλατο για μόνο μισή ώρα και να έχει μία αυτονομία της τάξης των 60 χιλιομέτρων εάν συνδέσει το δίτροχο με ταχυφορτιστή.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται στους 5 ίππους και η τελική είναι εντυπωσιακή, αφού φτάνει τα 100 χλμ./ώρα. Για την πέδηση, μία δισκόπλακα των 270 χιλιοστών κοσμεί τον εμπρός τροχό/τροχούς και μία των 180 χιλιοστών τον πίσω. Υπάρχει και ABS για μέγιστη ασφάλεια υπό δύσκολες συνθήκες.

Συνολικά, τα P2 και P3 θέλουν να θέσουν νέα πρότυπα στη βιώσιμη για το περιβάλλον κινητικότητα και να εξυπηρετήσουν τα επαγγέλματα που απαιτούν ταχείες, οικονομικές και εύκολες μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα κούριερ και διανομείς με ηλεκτρικά ποδήλατα ή είναι ένα ουτοπικό σενάριο; Ποιος ξέρει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή newsmoto: Έχει και e-Bikes η EICMA 2023
H E.E. διαχωρίζει τα e-bikes από τις μοτοσικλέτες
Αυτό είναι το πιο καλά εξοπλισμένο ηλεκτρικό ποδήλατο που υπάρχει