Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ραντάρ του Ισραήλ προστατεύουν τους Ουκρανούς

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ραντάρ του Ισραήλ προστατεύουν τους Ουκρανούς

ΝΕΑ

Τα ραντάρ του Ισραήλ προστατεύουν τους Ουκρανούς

ΝΕΑ

Με έναν πιο… καλυμμένο τρόπο το Ισραήλ άφησε πίσω την «ουδετερότητα» που κρατούσε με τις Ρωσία και Ουκρανία…

Advertisement
Advertisement

Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς όταν πρόκειται για θέματα πολιτικής και διπλωματίας.

Ο παγκόσμιος χάρτης αλλάζει συνεχώς, και η ανάγκη για ισορροπία και σταθερότητα είναι έντονη. Αυτό ισχύει περισσότερο για την περίπτωση της Ουκρανίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σύγκρουσης με τεράστιες πολιτικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις.

Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ, παρόλο που διατηρεί ουδέτερη στάση στο θέμα, αποφασίζει να επέμβει στην ασφάλεια των Ουκρανών πολιτών, παρέχοντας ραντάρ προειδοποίησης για ενδεχόμενες αεροπορικές επιθέσεις.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τα RPS-84 της DRS Rada, τα οποία – τέσσερα από τα οποία (συνολικά 16 θα δοθούν) αγοράστηκαν με χρήματα που συγκέντρωσαν Λιθουανοί πολίτες.

Αυτά τα ραντάρ είναι φορητά και χρησιμοποιούν τεχνολογία AESA (Active Electronically Scanned Array), με την ικανότητα να εντοπίζουν εισερχόμενες απειλές, όπως μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μαχητικά αεροσκάφη και ρουκέτες, σε διάφορες αποστάσεις.

Advertisement

Επιπλέον, τα ραντάρ αυτά έχουν τη δυνατότητα να υπολογίζουν τους πιθανούς στόχους των εισερχόμενων απειλών με βάση την τροχιά τους. Μπορούν επίσης να αποστέλλουν ηχητικές προειδοποιήσεις ή μηνύματα στα κινητά των πολιτών για τον επερχόμενο κίνδυνο, διασυνδεόμενα με τα αντίστοιχα δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Σημειώστε πως ο Πρόεδρος Πούτιν είναι ένας από τους ελάχιστους ηγέτες κρατών (σίγουρα ο μόνος σε μη μουσουλμανικό κράτος) που δεν εξέφρασε δημόσια τα συλλυπητήρια του για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, στο Ισραήλ, στο φεστιβάλ μουσικής…

Advertisement

ΑΚΟΜΑ:
Σε διπλό ταμπλό: Ο Ερντογάν θα φτιάχνει τα drones στην… Ουκρανία!
Η Ουκρανία θα αναβιώσει το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου
Χαμόγελα στη Ρωσία για την ελληνική απόφαση για τα Leopard