Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε διπλό ταμπλό: Ο Ερντογάν θα φτιάχνει τα drones στην… Ουκρανία!

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε διπλό ταμπλό: Ο Ερντογάν θα φτιάχνει τα drones στην… Ουκρανία!

ΝΕΑ

Σε διπλό ταμπλό: Ο Ερντογάν θα φτιάχνει τα drones στην… Ουκρανία!

ΝΕΑ

Τι άλλο θα δούμε! Ο Ερντογάν, ο πιο πιστός φίλος του Πούτιν, θα κατασκευάζει τα Bayraktar στην Ουκρανία, τα οποία καταστρέφουν τα άρματα των Ρώσων.

Advertisement
Advertisement

Όσοι προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα όσα γίνονται σε επίπεδο διεθνών σχέσεων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μάλλον θα έχουν εξαιρετική δυσκολία στο να εξηγήσουν με τα εργαλεία του παρελθόντος τα νέα δεδομένα.

Για παράδειγμα, η στάση της Τουρκίας απέναντι τόσο στην Ρωσία όσο και στην Ουκρανία είναι ένα από αυτά τα φαινόμενα μιας νέας εποχής στην διαμόρφωση συσχετισμών μεταξύ των κρατών, καθώς η γειτονική χώρα καταφέρνει -με την ανοχή της Δύσης- να κάνει μπίζνες και με τον έναν και με τον άλλο.

Από τη μια ο Ερντογάν είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Πούτιν και του αναθεωρητισμού του. Και από την άλλη είναι και η χώρα με την οποία η Ουκρανία διατηρεί στενές οικονομικές -και όχι μόνο- σχέσεις.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τούρκικα drones, τα γνωστά Bayraktar, τα οποία δραστηριοποιούνται στα μέτωπα της Ουκρανίας και ευθύνονται για μεγάλες απώλειες των Ρώσων στρατιωτών.

Η σχέση αυτή δεν σταματά εδώ, καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της εταιρίας Baykar και δήλωσε ότι οι Τούρκο αποφάσισαν να εγκαταστήσουν ένα νέο εργοστάσιο στην Ουκρανία για την παραγωγή των drones.

Advertisement

Ήδη το Bayraktar TB2 είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην χώρα και στο πεδίο της μάχης προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στους Ρώσους και στα άρματά τους.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι συζήτησαν με τους Τούρκους για την παραγωγή των drones στην χώρα και μάλιστα με μεγάλη χρήση υλικών που παράγονται στην Ουκρανία.

Advertisement

Για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της σύγχρονης “τρέλας” που ξεκινά να δημιουργείται στο πεδίο των διεθνών σχέσεων, ήρθε και η διαμαρτυρία της Ρωσίας προς την Τουρκία για την πώληση -και πλέον και παραγωγή- των Bayraktar στην Ουκρανία! Τι άλλο θα δούμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα κοστίζει στην Ελλάδα το SUV του Ερντογάν;
O Ερντογάν οδήγησε το Togg!
Ερντογάν: Ψάχνει σωσίβιο στο αυτοκίνητο…