Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι οδηγοί και το αγωνιστικό της Cupra στο WTCR 2021

Ελλάδα 9:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι οδηγοί και το αγωνιστικό της Cupra στο WTCR 2021

ΝΕΑ

Οι οδηγοί και το αγωνιστικό της Cupra στο WTCR 2021

ΝΕΑ

Η Cupra συνδυάζει τα νιάτα με την εμπειρία και επιστρατεύει το Cupra Leon Competicion με τους 340 ίππους.

Advertisement
Advertisement

H Cupra δεσμεύεται να ενισχύσει την παρουσία της στο World Touring Car Championship (WTCR) με δύο από τους οδηγούς της μάρκας και τέσσερα αγωνιστικά μοντέλα.

Οι οδηγοί Jordi Gené και Mikel Azcona, που συμμετέχουν στην ομάδα των πρεσβευτών της Cupra Racing Tribe και στην ανάπτυξη των αγωνιστικών μοντέλων της μάρκας, θα αγωνιστούν στο 2021 WTCR ως μέλη της ομάδας Zengő Motorsport. Η ουγγρική ομάδα θα αγωνιστεί με τέσσερα αυτοκίνητα Cupra Leon Competición, το νέο αγωνιστικό μοντέλο Τουρισμού της Cupra, που απέδειξε τις δυνατότητές του στη σειρά αγώνων TCR του περασμένου έτους, κερδίζοντας το πρωτάθλημα TCR Ιταλίας και τον αγώνα WTCR MotorLand Aragón.

Advertisement
Advertisement

Ο συνδυασμός εμπειρίας και νιάτων είναι η στρατηγική που επέλεξε η Cupra για το 2021 WTCR. Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε αγώνες αυτοκινήτων Τουρισμού, ο Jordi Gené επιστρέφει στον κορυφαίο Πρωτάθλημα TCR. Ο Καταλανός οδηγός ήταν ήδη μέλος της ομάδας που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο των Κατασκευαστών τόσο το 2008 όσο και το 2009 ενώ το 2015 τερμάτισε ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους οδηγούς αγώνων αυτοκινήτων Τουρισμού.

Από την άλλη πλευρά, ο νεαρός οδηγός Mikel Azcona είχε μια επιτυχημένη αγωνιστική καριέρα στο Πρωτάθλημα TCR, ενώ το 2020 ήταν ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες σε αγώνες TCR. Το 2018 κέρδισε το TCR Europe και στην πρώτη του σεζόν στο WTCR κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Vila Real και ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα στην έκτη θέση. Πέρυσι, o Azcona εντάχθηκε στη Zengő Motorsport για να αγωνιστεί με το Cupra Leon Competición για τη σεζόν 2020, κερδίζοντας τον τελικό αγώνα στη MotorLand Aragon και τερματίζοντας στην έβδομη θέση συνολικά

Advertisement

Επιπλέον, ο νέος οδηγός θα συνδυάσει το Πρωτάθλημα WTCR με τη συμμετοχή του στο 2021 TCR Europe μαζί με τον Evgenii Leonov, ως μέρος της ρωσικής ομάδας Volcano Motorsport.

Advertisement

Οι οδηγοί της Cupra έχουν οκτώ αγωνιστικά Σαββατοκύριακα μπροστά τους για να επιδείξουν τις οδηγικές τους ικανότητες στο WTCR, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην ιστορική πίστα Nürburgring της Γερμανίας στις αρχές Ιουνίου. Το ημερολόγιο του 2021 περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Νότια Κορέα, Κίνα και Μακάο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

To Cupra Leon Competicion

Advertisement

Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο, που αναπτύχθηκε για να αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα TCR και τους αγώνες αντοχής σε όλο τον κόσμο, είναι εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων, ικανό να προσφέρει 340PS στις 6.800 σ.α.λ. και ροπή 410 Nm. Συνδυασμένο με εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο, το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό μοντέλο της Cupra επιταχύνει από 0-100 km / h σε 4,5 δευτερόλεπτα και πετυχαίνει τελική ταχύτητα 260 km / h.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το Cupra Leon Competición συνδυάζει νέο αμάξωμα και γεωμετρία πλαισίου ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο, που μειώνει το βάρος, προσθέτει ακαμψία και επιτρέπει μεγαλύτερη εξατομίκευση για κάθε ομάδα και οδηγό.

ΔΙΑΒΑΣΤ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμές εξέλιξης για το νέο SEAT Arona
Δοκιμή: SΕΑΤ Arona 1.0 TGI CNG
Δοκιμή: SEAT Arona 1.5 TSI EVO FR