Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ι.Ο.ΑΣ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Ι.Ο.ΑΣ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΝΕΑ

Το Ι.Ο.ΑΣ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΝΕΑ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιεί και αυτό το καλοκαίρι εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για Έλληνες και ξένους οδηγούς που επισκέπτονται τη χώρα μας, ώστε να είναι ασφαλείς καθώς χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο. Γι’ αυτό το σκοπό αναρτώνται αφίσες στις προθήκες του αεροδρομίου, για όλο το μήνα Αύγουστο, με την υποστήριξη της Interbus.

Advertisement
Advertisement

Το εικαστικό της αφίσας με κεντρικό μήνυμα «Enjoy Visiting Greece. Stay Safe on the Road» δημιουργήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», προβάλλοντας χαρακτηριστικά το πόσο σημαντική είναι η οδική ασφάλεια που σαν μια μεγάλη αγκαλιά προστατεύει τους επισκέπτες της χώρα μας ώστε να μπορέσουν να  απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι να υπενθυμίσει στους επισκέπτες που φτάνουν στα μέρη μας, πως οι κίνδυνοι στο δρόμο δεν σταματούν ποτέ, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που το οδικό δίκτυο επιφορτίζεται με μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η πιο πολυσύχναστη περίοδος ξένων τουριστών στην Ελλάδα είναι ο μήνας Αύγουστος. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ. ΣΤΑΤ.) για το έτος 2017, την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος), χάθηκαν στο δρόμο 214 ζωές και 244 χρήστες του οδικού δικτύου τραυματίστηκαν σοβαρά. Η μεγαλύτερη αύξηση θανάσιμων και σοβαρών τραυματισμών παρουσιάζεται το μήνα Αύγουστο, όπου κορυφώνεται η καλοκαιρινή έξοδος των Ελλήνων αλλά και οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με την ανάρτηση των μηνυμάτων στο Δ.Α.Α. βρίσκεται σε εξέλιξη η Ελληνική εκδοχή της νέας εκστρατείας #3500LIVES της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), την οποία σχεδίασε και υλοποίησε το Ι.Ο.ΑΣ. για τη χώρα μας και προβάλλεται με τηλεοπτικά σποτ βάσει σχετικής απόφασης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.