Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα στρατιωτική Mercedes G-Class – Ερχεται Ελλάδα;

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα στρατιωτική Mercedes G-Class – Ερχεται Ελλάδα;

ΝΕΑ

Η νέα στρατιωτική Mercedes G-Class – Ερχεται Ελλάδα;

ΝΕΑ

Η G-Class επιστρέφει στις ρίζες της, με τη Mercedes να την ντύνει ξανά στα χακί, ώστε να ενισχύσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις.

Advertisement
Advertisement

Απαράμιλλες off-road δυνατότητες και premium χαρακτήρας. Αυτή είναι η Mercedes G-Class, ένα αυτοκίνητο που με το πέρασμα των χρόνων έγινε συνώνυμο της ανθεκτικότητας. Αυτό, ωστόσο, που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως ξεκίνησε ως ένα όχημα για στρατιωτική χρήση.

Και συνεχίζει να σταδιοδρομεί ως τέτοιο όπως γνωρίζουμε προσωπική εμπειρία, όταν φορούσαμε τα χακί και υπηρετούσαμε τη μαμά πατρίδα.

Η Mercedes G-Class επιστρέφει, λοιπόν, στις ρίζες της, με την εταιρεία να αποκαλύπτει μια νέα εκδοχή του μοντέλου που θα προορίζεται για κυβερνητικές υπηρεσίες και σώματα στρατού.

Advertisement
Advertisement

 

Θα φέρει την κωδική ονομασία W464 και θα διατίθεται στην έκδοση G350d, με αναβαθμίσεις όμως στον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά turbodiesel που θα τον καθιστούν ακόμα ισχυρότερο. Ειδικότερα, η ισχύς μοιάζει να είναι αυξημένη στα 245 άλογα και 600 Nm ροπής, με την κίνηση να φτάνει στους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, παρουσία ενός 24βολτου, ήπια υβριδικού συστήματος για εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Advertisement

Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος: Μια διθέσια για μεταφορά αγαθών και τετραθέσια, με το βάρος να είναι 4.900 και 3.600 κιλά αντίστοιχα, και τη μέγιστη μεταφορική ικανότητα να φτάνει τα 2.500 κιλά (διθέσια). Ενισχυμένη είναι και η ικανότητα ρυμούλκησης φορτίου, αλλά και διάσχισης υδάτινου κωλύματος.

Advertisement

Φυσικά, η νέα στρατιωτική G-Class θα ενσωματώνει όλα τα συστήματα που θα του επιτρέπουν να κινείται απρόσκοπτα σε κάθε λογής έδαφος, αλλά θα απουσιάζουν κάποιες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στις G-Class ιδιωτικής χρήσης, όπως είναι οι αερόσακοι.

Υπενθυμίζεται ότι η Mercedes ετοιμάζεται ήδη για τη νέα εποχή της αυτοκίνησης, έχοντας ήδη παρουσιάσει τη G-Wagen του μέλλοντος. Πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική πρωτότυπη EQG που θα κληροδοτεί το εκδρομικό DNA της συμβατικής και ταυτόχρονα θα είναι απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων.

Ελλάδα και G-Class

Εχοντας ως δεδομένο πως το Γενικό Επιτελείο Στρατού φέρεται ότι έχει αποφασίσει την απόσυρση των Mercedes made in Greece από το 2022, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα υπάρξει πρόταση και απο τους Γερμανούς. Θυμίζουμε πως τα θρυλικά Mercedes του Ελληνικού Στρατού τα συναρμολογούσε η ΕΛΒΟ.

Σημαντική σημείωση:

Advertisement

Το newsauto δεν προτείνει και δεν υποστηρίζει κανένα στρατιωτικό όχημα (ή οποιοδήποτε άλλο εξοπλιστικό σύστημα) για τον Ελληνικό στρατό, τα σώματα ασφαλείας κλπ. Τα οχήματα που σας παρουσιάζουμε είναι μετά από προτροπή των ιδίων των εισαγωγέων ή των κατασκευών προς το No1 Ελληνικό ΜΜΕ Ειδικού Τύπου, να τα δοκιμάσει ή να τα παρουσιάσει στο πλαίσιο της Δημοσιογραφικής δεοντολογίας.  Το newsauto.gr είναι ανοικτό σε όλους όσους θέλουν να δείξουν  στον κόσμο, τα στρατιωτικά οχήματα που εκπροσωπούν (newsauto@newsauto.gr).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA 250 & GLE 350 de 4MATIC
Mercedes: Μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων
Το Mercedes Marco Polo είναι το αυτοκινούμενο που ποθείς (video)