Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Newsauto στην παρουσίαση της νέας Ferrari SF90 Spider

Ελλάδα 19:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Newsauto στην παρουσίαση της νέας Ferrari SF90 Spider

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Newsauto στην παρουσίαση της νέας Ferrari SF90 Spider

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο καταιγισμός νέων μοντέλων της Ferrari συνεχίζεται: Σε διαδικτυακή παρουσίαση έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας SF90 Spider, της ανοικτής έκδοσης του πρώτου plug-in υβριδικού supercar της ιταλικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η Ferrari δεν φαίνεται να πτοείται, παραμένοντας σταθερή και απόλυτα πιστή στο πλάνο της. Σε διαδικτυακή παρουσίαση, στην οποία πήρε μέρος και το Newsauto, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας SF90 Spider, της ανοικτής έκδοσης του πρώτου plug-in υβριδικού supercar της ιταλικής εταιρείας.

Η αναδιπλούμενη σκληρή οροφή ανοίγει ηλεκτρικά σε 14 δλ. σε ταχύτητες έως και 45 km/h και προσθέτει επιπλέον βάρος 100 kg σε σχέση με την κλειστή έκδοση. Περίπου το 80% εξ αυτών είναι το βάρος της ίδιας της οροφής, ενώ το υπόλοιπο 20% αφορά σε ενισχύσεις στο αλουμινένιο χωροδικτύωμα με σκοπό τη διατήρηση της στρεπτικής ακαμψίας στο ίδιο επίπεδο με την SF90 Stradale.

Advertisement
Advertisement

Από την εποχή της πρώτης αναδιπλούμενης σκληρής οροφής, στην 458 Spider του 2011, έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις, με σημαντικότερη τη μείωση του απαιτούμενου χώρου που καταλαμβάνει η οροφή κλειστή, ο οποίος πλέον δεν ξεπερνά τα 100 lt.  Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη χαμηλή τοποθέτηση κινητήρα και συστήματος μετάδοσης, έκανε τη δουλειά των μηχανικών ευκολότερη ως προς τη θερμική διαχείριση, σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνολογίας, Michael Leiters.

H συνδυαστική ισχύς του κινητήρα V8 και των ηλεκτρικών μοτέρ παραμένει στα 1.000 PS, οπότε λογικά προκύπτει, σε σχέση με την κουπέ έκδοση, μια μικρή διαφορά στην επιτάχυνση 0-200 km/h (7,0’’ αντί 6,7’’) και στο γύρο του Φιοράνο, όπου η Spider απαιτεί 79,5’’ αντί 79’’. Η επιτάχυνση 0-100 km/h διατηρείται στα 2,5’’ και η τελική ταχύτητα στα 340 km/h.

Advertisement

Όπως και στην περίπτωση της Stradale, η Spider θα διατίθεται προαιρετικά με το πακέτο Assetto Fiorano και απευθύνεται σε πελάτες που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους συχνότερα στην πίστα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αμορτισέρ Μultimatic, εξατμίσεις τιτανίου, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και εξαρτήματα από carbon που μειώνουν το συνολικό βάρος κατά 21 kg.

Οι πωλήσεις της Ferrari SF90 Spider θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2021 στην Ευρώπη, σε τιμή που ξεκινά από τα 473.000 ευρώ στην Ιταλία, περίπου 10% υψηλότερη σε σχέση με την κουπέ έκδοση.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Οδηγούμε στην Ιταλία τη Ferrari F8 Tributo

Advertisement

Νέα Ferrari Omologata: Η κτηνώδης εκδοχή της 812 Superfast

Στις ειδικές του Mille Miglia με Ferrari 488 Pista Spider