Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα πλατφόρμα MEB+ του ομίλου Volkswagen

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα πλατφόρμα MEB+ του ομίλου Volkswagen

ΝΕΑ

Η νέα πλατφόρμα MEB+ του ομίλου Volkswagen

ΝΕΑ

Οι πρόσφατες αποφάσεις που συνιστούν το αναθεωρημένο επιχειρηματικό σχέδιο τού Ομίλου Volkswagen είχαν ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση για τη δημιουργία της πλατφόρμας MEB+ για τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του.

Advertisement
Advertisement

Από τη ονομασία της καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται για μια εξαρχής καινούργια πλατφόρμα αλλά για μια σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση της ήδη υπάρχουσας.

Έτσι, η «MEB («Modularer E-Antriebs Baukasten+»), όπως ονομάστηκε, είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί εφεξής και θα εξυπηρετεί τις κατασκευαστικές ανάγκες τού Ομίλου Volkswagen για τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του.

H πλατφόρμα MEB.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα διαθέτει μπαταρίες οι οποίες θα μπορούν να παρέχουν μια μέγιστη θεωρητική αυτονομία που θα φτάνει τα 700 χλμ. και θα δύνανται να φορτίζουν σε παροχή ισχύος 175 kW ή ακόμα και 200 kW.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη τού γερμανικού Όμιλου έχουν προγραμματίσει να δημιουργήσουν δέκα νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ως το 2026, πολλά εν των οποίων θα βασιστούν στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα.

Advertisement

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι χάρη σε αυτή θα εξελιχθεί και θα κατασκευάσει ένα καινούργιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο το οποίο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από όσα έχει ήδη στην γκάμα του και η βασική τιμή πώλησής του θα ξενικά από τα 25.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Oliver Blume, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ανακοίνωσε τη διακοπή χρηματοδότησης και την αναβολή εξέλιξης της εκ βάθρων καινούργιας πλατφόρμας «SSP» («Scalable Systems Platform») η οποία προοριζόταν να αντικαταστήσει την «MEB».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η VW θα τα… σπάσει με την αυτονομία στα ηλεκτρικά της
Η Volkswagen αναβαθμίζει την πλατφόρμα MEB
Volkswagen ID. 5: Συναρπάζει! (video)