Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα πατέντα της Apple που αναγνωρίζει το Uber σου

Ελλάδα 21:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα πατέντα της Apple που αναγνωρίζει το Uber σου

ΝΕΑ

Η νέα πατέντα της Apple που αναγνωρίζει το Uber σου

ΝΕΑ

Έναν καινοτόμο τρόπο βρήκε η Apple ώστε να βοηθάει τους χρήστες των εφαρμογών τύπου Uber να μη μπαίνουν σε… λάθος αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η πατέντα αυτή διαθέτει μία τεχνολογία που ουσιαστικά αναγνωρίζει το αυτοκίνητο που περιμένετε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως αυτή της Uber ή της FREENOW.

Σύμφωνα με την Apple, η ανάπτυξη μίας τέτοιας τεχνολογίας ήταν πολύ σημαντική, διότι υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα γύρω μας και άλλοι τόσοι άνθρωποι που και εκείνοι αναμένουν το ίδιο μεταφορικό μέσο. Με λίγα λόγια, η είσοδος ενός ανθρώπου σε λάθος αυτοκίνητο είχε γίνει ένα κοινότυπο πρόβλημα.

Όχι πια όμως, τουλάχιστον για αυτούς με κινητό τηλέφωνο της Apple. Ο αμερικανικός κολοσσός προτείνει μία εύκολη λύση στο πρόβλημα μέσω μίας αναπτυγμένης πραγματικότητας (augmented reality).

Advertisement
Advertisement

Πλέον, θα μπορεί ο χρήστης της εφαρμογής να προσθέτει τα στοιχεία του αυτοκινήτου που ζήτησε, τα οποία φαίνονται μόλις το ζητήσεις, όπως πινακίδα για παράδειγμα, ώστε να περαστούν στο σύστημα του iPhone.

Με το που δημοσιοποιηθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, ο χρήστης μπορεί να ανοίξει την κάμερα του iPhone και να σκανάρει τα αυτοκίνητα που βρίσκονται γύρω του.

Advertisement

Εφόσον ένα από αυτά, είναι αυτό που ζήτησε να έρθει, τότε το iPhone θα στείλει ειδοποίηση για να μην το χάσετε, δείχνοντας ταυτόχρονα ποιο ακριβώς είναι.

Advertisement

Υπάρχουν σκέψεις στην Apple κάτι παρόμοιο να προστεθεί και στα Apple Maps, αντιγράφοντας ουσιαστικά την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Google Maps.

Θα σύμφερε την αμερικανική εταιρεία τεχνολογιών να συνεργαστεί με εταιρείες τύπου Uber, ώστε να ενσωματωθούν στο Apple Maps, βοηθώντας έτσι τους χρήστες να αναγνωρίζουν πανεύκολα το αυτοκίνητο μεταφοράς που έχουν ζητήσει μέσω του προσωπικού τους iPhone.

Όπως και να έχει, ο χρήστης είναι ο μεγάλος κερδισμένος πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo: Τι θεωρεί για τα Apple CarPlay και Android Auto;
Ιδού η συγκλονιστική συσκευή της Apple που θα αλλάξει τα πάντα (+video)
Οι τεχνικές Uber «βλάπτουν» τους νόμιμους οδηγούς Ταξί!