Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημα η Maserati MC20 Cielo

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημα η Maserati MC20 Cielo

ΝΕΑ

Επίσημα η Maserati MC20 Cielo

ΝΕΑ

Μετά την Grancabrio του 2019, η ιταλική φίρμα επιστρέφει στα open-roof μετά από πολύ καιρό και το κάνει με την Cielo που στα ιταλικά σημαίνει «ουρανός».

Advertisement
Advertisement

Η Cielο είναι η ανοιχτή εκδοχή της Maserati MC20 και με όπλο της τον ολοκαίνουργιο V6 πετά το γάντι σε ανταγωνιστές της όπως είναι η McLaren 720S ή η Ferrari 296 GTS.

Από την στιγμή που η Cielo βασίζεται στην MC20 λογικό είναι το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην οροφή η οποία είναι από ένα βαμμένο εν μέρει «γυάλινο» πάνελ από υψηλής αντοχής υλικό που παράλληλα με το πάτημα ενός κουμπιού σκουραίνει για να φιλτράρει την ακτινοβολία του ήλιου.

Η οροφή μαζεύεται στο πίσω μέρος μέσα σε 12 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει πως όταν η Cielo έχει ανοιχτή μορφή κρύβεται και ο κινητήρας. Αναφορικά με το βάρος του αυτοκινήτου η ενισχυμένη οροφή και ο μηχανισμός της προσθέτουν επιπλέον 65 κιλά φτάνοντας τα 1.540.

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με τις επιδόσεις τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα (2,9 η MC20) με τα 0-200 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε μόλις 9,2 δλ. και την τελική να ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

Πάντοτε με την δύναμη των 630 ίππων που αποδίδει ο τρίλιτρος twin-turbo V6 που συνεργάζεται και στην Cielo με ένα αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο 8 σχέσεων με την ροπή των 730 Nm να περνά στους πίσω τροχούς. Πανομοιότυπο με την MC20 είναι και το εσωτερικό με εξαίρεση τον επιλογέα κίνησης που στο πάνω μέρος του έχει μια επιφάνεια με έλεγχο  αφής.

Advertisement

Τέλος, να πούμε πως μετά την Cielο αναμένεται και η τρίτη εκδοχή του ιταλικού supercar, η οποία ονομάζεται Folgore και θα είναι ένα καθαρά ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία. Όσο για την τιμή της Cielo στην Ιταλία θα είναι περίπου στις 260.000 ευρώ. Όσο για την χώρα μας, αρκεί να σκεφτεί κανείς πως η κλειστή MC20 κοστίζει 327.500€.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημα η Maserati MC20 Cielo
Maserati MC20: Στην πίστα (video)
Η Maserati Quattroporte με άρωμα Grecale (+video)