Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Maserati Gran Turismo με τον κινητήρα της MC20;

Ελλάδα 4:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Maserati Gran Turismo με τον κινητήρα της MC20;

ΝΕΑ

Η νέα Maserati Gran Turismo με τον κινητήρα της MC20;

ΝΕΑ

Οι πρώτες φωτογραφίες – teaser κυκλοφόρησαν από τη Maserati, οι οποίες απεικονίζουν την ηλεκτρική Gran Turismo, ωστόσο σύντομα θα αποκαλυφθεί η συμβατική GT.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Maserati GT με θερμικό κινητήρα αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο τρέχων έτος. Θα διακρίνεται από το μακρύ καπό και τις ρέουσες γραμμές της οροφής, στοιχεία που η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν αποχωρίζεται από το 2007. Έντονες αλλαγές θα έχουμε και στα φωτιστικά σώματα, κάτι που θυμίζουν MC20.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως τι θα βρίσκεται κάτω από το καπό της νέας Maserati Gran Turismo. Δεν θα είναι όμως έκπληξη να δούμε τον 3λιτρο V6 biturbo κινητήρα, δανειζόμενος από την ισχυρή MC20. Ο κινητήρας με την ονομασία “Nettuno” αναμένεται να έχει σαφώς χαμηλότερη ισχύ από το supercar της φίρμας, δηλαδή κάτω από 630 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati έχει σχεδιάσει για το 2022 και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της GT, με διαφορετική ονομασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Maserati Folgore θα κυκλοφορεί μόνο με… ρεύμα. Την ίδια χρονιά, η “ανοιχτή” Gran Turismο θα κυκλοφορήσει στους δημόσιους δρόμους. Τόσο η Maserati Gran Cabrio όσο και η Gran Turismo αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στη Modena και θα παράγονται στο εργοστάσιο του Τορίνου, το οποίο έχει εκσυγχρονιστεί χάρη σε πρόσφατες επενδύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maserati MC20 στη θρυλική ανάβαση του Goodwood (video)
Δες την επόμενη Maserati Gran Turismo
Νέα αμιγώς ηλεκτρική Maserati Granturismo