Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη νέα Maserati MC20!

Ελλάδα 2:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα Maserati MC20!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη νέα Maserati MC20!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα είναι γεγονός, με τη Maserati να παρουσιάζει στον κόσμο το νέος της, συγκλονιστικό δημιούργημα: την MC20!

Advertisement
Advertisement

Ένα «super sports car» που αποτελεί την εξέλιξη της MC12 και σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για την ιταλική εταιρεία. Και η αλλαγή σελίδας είναι ξεκάθαρη με την πρώτη ματιά στο μοντέλο που παρουσιάστηκε σε μία εντυπωσιακή, πρωτοποριακή και… Covid-free εκδήλωση!

Η MC20 έχει απλές γραμμές στο «πρόσωπο» της, δίχως υπερβολές και τεράστιους αεραγωγούς, με αυτούς να είναι -όπως και η γρίλια- σε περιορισμένο μέγεθος. Μικρά είναι και τα LED φωτιστικά σώματα.

maserati-mc20-d1000x600

Advertisement
Advertisement

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω ενώ κοιτώντας τη νέα Maserati από ψηλά, μπορείς να δεις τον θηριώδη V6 που έχει τοποθετημένο στο κέντρο. Οι τεράστιοι τροχοί τραβούν το μάτι, με το δυναμικό τους σχέδιο να κλέβει την παράσταση.

Πίσω συναντάμε πάλι LED φωτιστικά σώματα, λεπτά και μεγάλα σε μήκος. Εντυπωσιακό διαχύτη και δύο απολήξεις εξάτμισης που είναι τοποθετημένες πάνω από αυτόν.

maserati-mc20-f1000x600

Advertisement

Το εσωτερικό διαθέτει μπάκετ καθίσματα με μαύρο/μπλε δέρμα ενώ εκτεταμένη είναι η χρήση ανθρακονημάτων. Ειδικά στη βάση της κεντρικής κονσόλας, εκεί όπου είναι τα κουμπιά που επιλέγουν Drive, όπισθεν ή Manual.

Εκεί βρίσκεται και ένας μεγάλος περιστροφικός διακόπτης που προσφέρει την εναλλαγή driving modes. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός ενώ παρότι το γενικό κλίμα είναι σπαρτιάτικο, δεν λείπει η οθόνη αφής που αφορά στο σύστημα infotainment.

Advertisement

maserati-mc20-l1000x600

H Maserati MC20 παίρνει ώθηση από τον «Nettuno» – έτσι βάφτισαν οι Ιταλοί τον 3λιτρο V6 Twin Turbo κινητήρα με ξηρό καρτέρ, δύο υπερσυμπιεστές, δύο μπουζί σε κάθε κύλινδρο και διπλό σύστημα ψεκασμού, που προσφέρει 621 άλογα στις 7500 στροφές/λεπτό και 730 Nm ροπής στις 3000-5500 στροφές/λεπτό.

Το συγκεκριμένο μοτέρ διαθέτει και τεχνολογίες που έρχονται από τον μαγικό κόσμο της Formula 1, όπως την υιοθέτηση ενός προθαλάμου καύσης που βρίσκεται τοποθετημένος μεταξύ του κεντρικού ηλεκτροδίου και του παραδοσιακού θαλάμου καύσης.

Advertisement

maserati-mc20-e1000x600

Συνεργάζεται με σύστημα μετάδοσης διπλού συμπλέκτη, οκτώ σχέσεων, που προέρχεται από τη Getrag και μεταφέρει την ισχύ στον πίσω άξονα. Η τελική ταχύτητα της MC20 ορίζεται στα 325 χιλιόμετρα/ώρα ενώ η επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα έρχεται εντός 2.9 δευτερολέπτων.

Η Maserati δέχεται ήδη παραγγελίες, αν και δεν ανακοίνωσε την τιμή απόκτησης της MC20, η παραγωγή της οποίας θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Μόντενα, πριν το τέλος του έτους. Μελλοντικά η ιταλική εταιρεία θα προσφέρει τόσο υβριδική όσο και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της MC20.

maserati-mc20-g1000x600

Διαβάστε επίσης:
Maserati Ghibli Hybrid με 330 ίππους (+video)

Η νέα εποχή της Maserati

Maserati Ghibli και Quattroporte Trofeo: Τα ταχύτερα sedan με 326 χλμ τελική (+video)