Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο KTM 890 SMT (+video)

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο KTM 890 SMT (+video)

NEWSMOTO

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο KTM 890 SMT (+video)

NEWSMOTO

Παρουσιάστηκε το εκρηκτικό KTM 890 SMT και αναμένεται στα καταστήματα από τον Μάιο του 2023.

Advertisement
Advertisement

Η KTM είχε ανεβάσει την αδρεναλίνη τις τελευταίες εβδομάδες δίνοντας σταγόνα-σταγόνα πληροφορίες και teaser εικόνες του νέου 890 SMT.

Το θρυλικό μοντέλο που αγαπήθηκε τη δεκαετία του 2000 στη μορφή του 990 SMT, επιστρέφει ακόμα πιο εκρηκτικό, ακόμα πιο ετοιμοπόλεμο και ακόμα πιο καλά εξοπλισμένο για να κατακτήσει και πάλι τους δρόμους και τις καρδιές των αναβατών.

Όπως αναμέναμε η μοτοσικλέτα βασίζεται στην 890 Adventure με τον κινητήρα να είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά απόδοσης 105 ίππων. Το ψεκασμός έχει αναλάβει σύστημα της Dell’Orto και φυσικά συνοδεύεται από μια πλούσια πλατφόρμα ηλεκτρονικών που περιλαμβάνουν τρεις επιλογές οδήγησης (συν μια Track στον προαιρετικό εξοπλισμό), ρυθμιζόμενο traction control με ευαισθησία στις κλίσεις, σύστημα ελέγχου του φρένου του κινητήρα, quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων και Cruise Control.

Advertisement
Advertisement

Οι πιο βασικές αλλαγές σε σχέση με το Adventure είναι στην εργονομία. Το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα και το ρεζερβουάρ είναι μικρό σε διαστάσεις επιτρέποντας στον αναβάτη να κινηθεί ελεύθερα πάνω στη μοτοσικλέτα.

Η γεωμετρία είναι πιο γρήγορη και η οδηγική συμπεριφορά αιχμηρή χάρη στις αναρτήσεις της WP Apex με ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλ. εμπρός και μονό αμορτισέρ πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω.

Advertisement

Οι τροχοί είναι χυτοί 17 ιντσών με ελαστικά της Michelin PowerGP, ενώ τα φρένα είναι πανίσχυρα με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 320 χιλ.

Advertisement

Στο πακέτο περιλαμβάνεται ABS Στροφής με επιλογή ρύθμισης Supermoto Mode για πιο απολαυστική οδήγηση σε πίστα. Το νέο KTM 890 SMT αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τον Μάιο με την τιμή να βρίσκεται στα 15.650 ευρώ.

Βίντεο με το νέο 890 SMT στη Σαρδηνία, στα χέρια του πολυνίκη αναβάτη Pikes Peak Chris Fillmore.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα enduro της KTM για το 2024 (+video)
Εκρηκτική KTM Super Duke RR: 180 ίπποι, 180 κιλά
Επίσημο: Οι KTM, Husqvarna, GasGas στην Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε.