Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Ford Mustang θα είναι υβριδική;

Ελλάδα 13:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα Ford Mustang θα είναι υβριδική;

ΝΕΑ

Η νέα Ford Mustang θα είναι υβριδική;

ΝΕΑ

Η Ford άφησε μερικές υπόνοιες για την επόμενη γενιά Mustang, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη επιβεβαιώσει τα σχέδια για εξηλεκτρισμό του θρυλικού της μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει τις λεπτομέρειες, ένας μηχανικός της Ford στο Linkedin έχει δώσει κάποια στοιχεία που μπορεί να αποδειχτούν σημαντικά.

Ανάμεσα στα άλλα, στο συγκεκριμένο προφίλ αναφέρεται πως οι μηχανικοί της εταιρείας εργάστηκαν πάνω σε υβριδικές εκδόσεις ενός τετρακύλινδρου κινητήρα 2,3 λίτρων, καθώς και σε ένα αντίστοιχο σύνολο με βάση τον 5λιτρο V8 της εταιρείας. Αν ισχύσει κάτι από τα παραπάνω, η επόμενη γενιά της Mustang θα προσφέρει τις υβριδικές εκδόσεις των γνωστών κινητήρων, οι οποίοι θυμίζουμε πως για το 2021, στο πλαίσιο των ανανεώσεων, αποδίδουν χωρίς υβριδική υποβοήθηση από 314 ίππους έως 335 ίππους στην ειδική έκδοση υψηλής απόδοσης (ο 2,3 EcoBoost στη Mustang).

Αντίστοιχα, ο V8 των 5,0 λίτρων αποδίδει 466 ίππους στο GT και 487 ίππους στην έκδοση Mach 1. Από τη συγκεκριμένη πηγή δεν προκύπτουν λεπτομέρειες σχετικά με τα υβριδικά σύνολα και την ηλεκτρική τους προέκταση αλλά το 2018, η Ford είχε αναφέρει πως «η Mustang Hybrid θα έχει ως στόχο την απόδοση του V8 με περισσότερη ροπή από τις χαμηλές στροφές». Εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης, μπορούμε προφανώς να περιμένουμε και καλύτερη οικονομία καυσίμου. Η Ford δεν έχει πει πολλά για το μοντέλο αλλά φήμες αναφέρουν ότι η επόμενη γενιά Mustang θα προσφέρεται με τετρακίνηση.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, ένα επιπλέον στοιχείο που έχει τη σημασία του και «κουμπώνει» στην είδηση της υβριδικής Mach 1, είναι το ότι η Ford έχει κατοχυρώσει ένα «σύστημα κίνησης διπλού κινητήρα για υβριδικό όχημα» που διαθέτει κινητήρα V8 καθώς και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Η διάταξη αυτή θα «οδηγεί» με το βενζινοκινητήρα τους πίσω τροχούς και με τους δύο ηλεκτροκινητήρες τους εμπρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach-E: Με τεχνολογία που συναρπάζει
Ford Puma MHEV: Πρακτικό, σπορ και με υβριδικές επιλογές
Νέο Ford Ranger: Ακραίες δοκιμές πριν το ντεμπούτο (+video)

Advertisement

 

 

Advertisement