Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Puma MHEV: Πρακτικό, σπορ και με υβριδικές επιλογές

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Puma MHEV: Πρακτικό, σπορ και με υβριδικές επιλογές

FORD-2021

Ford Puma MHEV: Πρακτικό, σπορ και με υβριδικές επιλογές

FORD-2021

Με το Puma η Ford έφερε νέα δεδομένα στην κατηγορία των compact SUV καταφέρνοντας να ταιριάξει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως οι κορυφαίοι χώροι, οι έξυπνες λύσεις για την καθημερινότητα του οδηγού, οι εξαιρετικοί υβριδικοί κινητήρες και πάνω από όλα η απόλυτη σπορ οδηγική συμπεριφορά που το φέρνει σε μία δική του κλάση ανάμεσα στα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού.

Advertisement
Advertisement

 

Η Ford γνωρίζει το παιχνίδι της δημιουργίας ξεχωριστών αυτοκινήτων όσο ελάχιστοι κατασκευαστές στον πλανήτη. Χωρίς να θυσιάζει έννοιες όπως η πρακτικότητα ή ο εξοπλισμός για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών, καταφέρνει να δημιουργεί ένα μηχανολογικό υπόβαθρο το οποίο αναδεικνύει στον μέγιστο βαθμό την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και την ικανότητά του να ενθουσιάζει όσους καθίσουν πίσω από το τιμόνι του.

Αυτή η κεντρική φιλοσοφία της μάρκας κάνει αισθητή την παρουσία της και στην κατηγορία των compact SUV, με το νέο Puma να αλλάζει όλα τα δεδομένα στα αυτοκίνητα αυτού του είδους. Εντυπωσιακό σε εμφάνιση, πληθωρικό σε παροχές για τους επιβάτες του, κορυφαίο σε ποιότητα και εξοπλισμό, είναι μαζί με όλα αυτά και το αυτοκίνητο που απολαμβάνεις να οδηγείς και να ζεις μαζί του.

Advertisement
Advertisement

Πολλά και σημαντικά είναι τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Για παράδειγμα το υποδειγματικό του σχέδιο το οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο το δυναμικό design και δημιουργεί ένα όχημα που ξεχωρίζει στην κατηγορία του.

Η εντυπωσιακή μάσκα στοε μπρός μέρος με την ξεχωριστή τοποθέτηση των πολύ όμορφων προβολέων και τις έντονες γραμμές στο πλάι αλλά και το πολύ σπορ τελείωμα στο πίσω μέρος, δημιουργούν ένα αυτοκίνητο που “φωνάζει” ότι απευθύνεται στον οδηγό που ζει και απολαμβάνει τις στιγμές της οδήγησης.

Advertisement

Κάτω από αυτό το εμπνευσμένο αμάξωμα βρίσκεται μία μεγάλη γκάμα κινητήρων, η οποία πλέον διαθέτει και εξελιγμένα mild υβριδικά συστήματα των 48 V με 125 και 155 ίππους. Η επιλογή αυτή έγινε με γνώμονα την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία αλλά και τον περιορισμό των εκπομπών σε CO2, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οφέλη και στην επιτάχυνση με αύξηση της ροπής στις μεσαίες στροφές και μία μεγαλύτερη ευκολία στην κίνηση με πιο πολιτισμένη και άμεση απόκριση στο γκάζι.

Advertisement

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο του Puma είναι η ευρυχωρία του, καθώς διαθέτει εξαιρετικούς χώρους από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία του. Εκεί που δεν έχει αντίπαλο είναι στον χώρο αποσκευών όπου φθάνει στα 456 λίτρα, ενώ προσφέρει και μία πολύ έξυπνη ιδέα, το Mega Box, έναν μεγάλο χώρο κάτω από το δάπεδο των αποσκευών με χωρητικότητα στα 80 λίτρα και δυνατότητα μεταφοράς “βρώμικων” αντικειμένων τα οποία μπορούν να πλυθούν εύκολα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς είναι αδιάβροχο και έχει και τάπα για την αποστράγγιση των υγρών.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο όμως της παρουσίας του Puma είναι η οδική του συμπεριφορά η οποία ανταποκρίνεται στο έπακρο στο σπορ DNA της Ford. Θυμίζει έντονα σπορ αυτοκίνητο το οποίο αποδίδει ιδανικά στην άσφαλτο, με ένα εξαιρετικό σε αίσθηση τιμόνι και πολύ δυνατά φρένα.

Advertisement

Ενω χάρη και στην μεγάλη απόσταση από το έδαφος μπορεί να κινηθεί σε κάθε είδους επιφάνεια και ασφάλεια και σιγουριά. Για ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση του οδηγού υπάρχουν πέντε οδηγικά προφίλ (Normal, Eco, Sport, Slippery και Τrail) έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ρύθμιση στο αυτοκίνητό του.

Το νέο Puma διακρίνεται επίσης και για το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, όπου ανάλογα με την έκδοση περιλαμβάνει όλα όσα περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο compact SUV.

Μεταξύ άλλων διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών με τεχνολογία χρωμάτων 24-bit “true color”, εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ που αναζωογονούν οδηγό και συνοδηγό,πρωτοποριακή τεχνολογία διασυνδεδεμένου αυτοκινήτου με ενσωματωμένο modem και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εφαρμογή Ford Pass, σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC3 της Ford επιτρέπει τη σύνδεση ενός smartphone φροντίζοντας παράλληλα να το διατηρεί πλήρως φορτισμένο χάρη στη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, και πολλά ακόμα.

Τα φώτα ημέρας LED και τα πίσω φώτα LED χαρίζουν στο νέο Ford Puma μία ξεχωριστή σύγχρονη εμφάνιση, ενώ οι αυτόματοι προβολείς LED προσφέρουν ιδανικό φωτισμό τη νύχτα και μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Τέλος το Puma διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών.

Και χάρη στο πρόγραμμα Ford Value μπορεί να υπάρξει κλείδωμα τιμής και προνομιακό επιτόκιο 1,99% για όσους επιλέξουν να “κλείσουν” άμεσα το νέο τους Puma σε έναν από τους αντιπροσώπους του εξουσιοδοτημένου δικτύου της Ford στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το Ford Puma 1.0L EcoBoost mHEV με αυτόματο κιβώτιο (+τιμές)
Video: Το νέο Ford Puma ξεχωρίζει στην κατηγορία του
Η επιθετική εμφάνιση του νέου Ford Puma ST (+video)