Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Mustang Mach-E: Με τεχνολογία που συναρπάζει

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Mustang Mach-E: Με τεχνολογία που συναρπάζει

FORD-2021

Ford Mustang Mach-E: Με τεχνολογία που συναρπάζει

FORD-2021

Αν και το όνομα της Mustang αποτελεί έναν θρύλο δεκαετιών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η ηλεκτρική της έκδοση Mach-E φέρνει ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο μπορεί να συναντήσει κανείς σήμερα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση για την Ford δεν θα μπορούσε να μην είναι και μία υπόθεση που ακουμπά και εμπνέεται από το παρελθόν της. Η χρήση του ονόματος Μustang για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ford θα κρατήσει από την μεγάλη της παράδοση όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τα αυτοκίνητά της να ξεχωρίζουν (με πρώτο και πιο σημαντικό την σπορ οδηγική τους συμπεριφορά) ενώ παράλληλα θα φέρει ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο έχει να επιδείξει η σημερινή τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Η παρουσίαση της Mustang Mach-E δημιούργησε τεράστιο θόρυβο σε όλο τον κόσμο με το καταναλωτικό κοινό να αντιδρά άμεσα και με μεγάλο ενθουσιασμό, ανεβάζοντάς την πολύ ψηλά στους πίνακες των πωλήσεων από τους πρώτους κιόλας μήνες των πωλήσεών της. Με έντονα τα σχεδιαστικά στοιχεία από την τεράστια παράδοση της κλασικής Mustang ανοίγετα σε ένα πιο σύγχρονο κοινό, υιοθετώντας στοιχεία crossover αμαξώματος χωρίς όμως να απαρνείται την σπορ καταγωγή της.

Advertisement
Advertisement

Με την ισχύ ενός ενεργειακά αποδοτικού και με άμεση απόκριση ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το πρώτο SUV μοντέλο της οικογένειας Mustang προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις: η πρώτη διαθέτει πίσω κίνηση και ένα ηλεκτροκινητήρα και η δεύτερη τετρακίνηση με δύο μοτέρ που εξασφαλίζουν επιδόσεις υπεραυτοκινήτου και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Οι εκδόσεις με τη μικρή και μεγάλη μπαταρία (standard-range και extended-range, αντίστοιχα) μηδενίζουν το άγχος της αυτονομίας προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 610 km (μικτός κύκλος) σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Advertisement

Η πισωκίνητη Mustang Mach-E αποδίδει ισχύ 269 ίππων στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία (standard-range), 294 ίππους σε εκείνη με τη μεγαλύτερη (extended-range) και ροπή 430 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h από 6,1 μέχρι 6,2 δευτερόλεπτα 1

Η τετρακίνητη Mustang Mach-E αποδίδει ισχύ 269 ίππων με την standard-range μπαταρία, 351 ίππους με την μπαταρία extended-range και ροπή 580 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h από 5,1 μέχρι 5,6 δευτερόλεπτα 1

Advertisement

Η Mustang Mach-E GT με τετρακίνηση και extended-range μπαταρία στο βασικό εξοπλισμό της, αποδίδει 487 ίππους, ροπή 860 Nm και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Η επαναφόρτιση της μπαταρίας γίνεται γρήγορα και απλά. Η Ford προσφέρει στους αγοραστές της νέας Mustang Mach-E έναν προαιρετικό επιτοίχιο φορτιστή Ford Connected Wallbox για ταχύτερη, πιο έξυπνη και πιο άνετη οικιακή φόρτιση. Διαθέσιμος σε εκδόσεις ισχύος 7,4 kW και 11 kW, ο φορτιστής μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία της Mustang Mach-E από το 10 μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 6 ώρες.

Advertisement

Το σύστημα τετρακίνησης κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα στους εμπρός και πίσω τροχούς για βελτιωμένη επιτάχυνση και συμπεριφορά, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό την απόλυτη αίσθηση μιας αληθινής Mustang. Οι ειδικές ρυθμίσεις σε αμορτισέρ, ελατήρια, αντιστρεπτικές δοκούς, σύστημα διεύθυνσης και σύστημα μετάδοσης έχουν προσαρμοστεί τόσο για τους στενότερους και με περισσότερες στροφές Ευρωπαϊκούς δρόμους, όσο και για τα υψηλότερα όρια ταχύτητας που ισχύουν στη γηραιά ήπειρο.

Η νέα Mustang Mach-E ανοίγει νέους ορίζοντες με το πιο προηγμένο τεχνολογικό πακέτο συστημάτων άνεσης και υποστήριξης του οδηγού στην ιστορία της Ford. Η νέα γενιά του συστήματος SYNC μαθαίνει από το στυλ και τις συνήθειες του οδηγού και κάνει υποδείξεις προκειμένου ο τελευταίος να εξοικονομήσει χρόνο κατά τις μετακινήσεις του.

Το Phone As A Key επιτρέπει το ξεκλείδωμα του οχήματος χωρίς χρήση κλειδιού, αναγνωρίζοντας το smartphone του ιδιοκτήτη. Επίσης, το σύστημα Intelligent Range μπορεί να υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία, αξιοποιώντας τη συνδεσιμότητα μέσω cloud. 5Επιπλέον, οι τελευταίες τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης, στάθμευσης και αποφυγής ατυχημάτων της Ford προσφέρουν μία πραγματικά διαισθητική και απροβλημάτιστη οδηγική εμπειρία.

Κάθε Mustang Mach‑E διαθέτει τα προφίλ οδήγησης Whisper, Active και Untamed, τα οποία προσαρμόζουν τη συνολική οδηγική εμπειρία και αίσθηση στη διάθεση του οδηγού. Το πενταθέσιο SUV με την κουπέ σιλουέτα αναβαθμίζεται συνεχώς προϊόντος του χρόνου χάρη στις over-the-air ενημερώσεις.

Η νέα Ford Mustang Mach-E είναι άμεσα διαθέσιμη στην χώρα μας για όσους θέλουν να απολαύσουν την χαρά της καθαρόαιμης σπορ οδήγησης με μία νέα ηλεκτρική διάσταση που δίχως υπερβολή αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για επιδόσεις και οδηγική εμπειρία. Χάρη και στο πρόγραμμα Ford Value μπορεί με το κλείσιμο της παραγγελίας να “κλειδωθεί” προστασία τιμής και παρέχεται και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βόλτα με Mustang Mach-E για έναν… Fordάκια 101 ετών! (+video)
Video: Νέα Ford Mustang Mach-E RWD 294 PS
Η Ford αφιερώνει μια Mustang Mach-E στις γυναίκες πιλότους του Β’ ΠΠ