Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα; Ford Mustang Dark Horse είναι πανίσχυρη

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα; Ford Mustang Dark Horse είναι πανίσχυρη

ΝΕΑ

Η νέα; Ford Mustang Dark Horse είναι πανίσχυρη

ΝΕΑ

Η Ford, παρουσίασε τη νέα έκδοση «Dark Horse» τής Mustang ο οποία προορίζεται για να ενισχύσει την εικόνα του γνωστού μοντέλου ως supercar.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που ξεκίνησε ως ένα «pony car» πριν από 58 χρόνια, μετεξελίσσεται σε κάτι περισσότερο πλέον. Η Ford Mustang, περί ης ο λόγος, στην πρόσφατη (έβδομη κατά σειρά) γενιά της άλλαξε κατασκευαστικό χαρακτήρα, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να την κάνει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο σε δυναμικά χαρακτηριστικά τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά μοντέλα.

Αυτή τη φορά, παρουσίασε την έκδοση «Dark Horse», η οποία είναι ακόμα ισχυρότερη από την «Mach 1». Κάτω από το καπό της υπάρχει ο πεντάλιτρος V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας που αποδίδει 507 ίππους και μέγιστη ροπή 563 Nm έναντι των 487 ίππων και των 567 Nm της δεύτερης (σημ.: οι τιμές αφορούν στα αυτοκίνητα που προορίζονται για την αμερικανική αγορά. Για την ευρωπαϊκή, η Mustang «Mach αποδίδει 460 ίππους και ροπή 529 Nm).

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας έχει το προσωνύμιο «Coyote», ο οποίος βρίσκεται, πλέον, στην τέταρτη γενιά εξέλιξής του. Η ουσιαστικότερη αλλαγή σε αυτή αφορά στη μεγαλύτερης διαμέτρου διπλή εισαγωγή αέρα. Η νέα έκδοση θα διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με το αυτόματο δέκα σχέσεων της Ford.

Τέλος, η ανάρτηση της Mustang Dark Horse έχει ρυθμιστεί με τρόπο που να επιτρέπει στον οδηγό να κινείται όσο το δυνατόν ταχύτερα σε πίστα. Αυτός είναι και βασικός λόγος δημιουργίας της, εξάλλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mustang του Bullit κυνηγάει και πάλι τους κακούς (+video)
Με δύο οθόνες στο ταμπλό η βασική Ford Mustang
Ford: Επιστροφή στους αγώνες με τη νέα Mustang