Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Bugatti Centodieci χωρίς ρούχα…

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Bugatti Centodieci χωρίς ρούχα…

ΝΕΑ

Η νέα Bugatti Centodieci χωρίς ρούχα…

ΝΕΑ

Η Bugatti παρουσίασε την περιορισμένης παραγωγής Centodieci το καλοκαίρι του 2019. Από τότε, η εταιρεία βελτιστοποιεί το σχεδιασμό του οχήματος, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει σήμερα το πρώτο πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

Οι παραδόσεις στους τυχερούς πελάτες δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το 2022, αν και η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα σετ φωτογραφιών που έδειχνε το hypercar χωρίς τη λαμαρίνα αποκαλύπτοντας ένα θαύμα μηχανικής, από κάτω.

Η γυμνή Bugatti Centodieci υιοθετεί άφθονη ποσότητα ανθρακονημάτων αλλά και περίπλοκα υδραυλικά συστήματα που χρησιμεύουν στην τροφοδοσία του τετράκις υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα W16 στο κέντρο του αμαξώματος. Ορατό στις λήψεις είναι το εξελιγμένο σύστημα θερμικής διαχείρισης που απαιτείται προκειμένου να διατηρηθεί η ψύξη του κινητήρα.

Εξ’ αρχής η εταιρεία εργάστηκε σκληρά για την τεχνική και τεχνολογική εφαρμογή, ενώ το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει η κατασκευή του εξωτερικού τμήματος, καθώς η αεροδυναμική δοκιμή είναι προγραμματισμένη για τους επόμενους μήνες.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία θα αποτελέσει μέρος περαιτέρω προηγμένων προσομοιώσεων και δοκιμών σε σήραγγες αέρα. Η Centodieci αποτίει φόρο τιμής στην πάλαι ποτέ EB110 που παρουσιάστηκε τη δεκαετία του 1990 και παρουσίασε ένα επίπεδο σφηνοειδές αμάξωμα. Η επιρροή της είναι αρκετά αισθητή – η χαρακτηριστική μάσκα είναι πολύ μικρότερη, ενώ η εμβληματική κολόνα Β σε σχήμα C της μάρκας έχει αντικατασταθεί από πέντε εισόδους αέρα σε σχήμα διαμαντιού.

Η Bugatti θα παράγει μόνο 10 Centodieci – όλες έχουν ήδη πωληθεί. Η κάθε μια έχει τιμή εκκίνησης 8 εκατομμύρια ευρώ, συν ΦΠΑ. Οι κάτοχοι θα απολαύσουν έναν κινητήρα 1.578 ίππων ο οποίος είναι 20 κιλά ελαφρύτερος από τον αντίστοιχο της Chiron. Η Bugatti ισχυρίζεται ότι το υπεραυτοκίνητο μπορεί να φτάσει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 km/h.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Έτοιμη για παραγωγή η Bugatti Centodieci των 8 εκατ. ευρώ
Μία Bugatti Centodieci στα χέρια του Ρονάλντο
Bugatti Centodieci: Τιμώντας την θρυλική EB110