Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW ακολουθεί τη λογική της Maybach

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW ακολουθεί τη λογική της Maybach

ΝΕΑ

Η BMW ακολουθεί τη λογική της Maybach

ΝΕΑ

Η δυναμική που έχει η αγορά της Κίνας επάνω στις αυτοκινητοβιομηχανίες αποτυπώνεται σε αρκετές από τις πρεμιέρες της έκθεσης της Σαγκάης όπως η νέα BMW 760Li Shining Shadow Special Edition που δείχνει σαν να αντιγράφει τα πρότυπα της Maybach.

Advertisement
Advertisement

Η ζήτηση δημιουργεί προϊόντα και αυτό ακριβώς βλέπουμε σε πολλά από τα νέα μοντέλα που φιλοξενούνται στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης με το σύνολο των ευρωπαίων κατασκευαστών να παρουσιάζουν εκδόσεις ειδικά εστιασμένες στις προτιμήσεις της τοπικής αγοράς. Μια από αυτές τις εκδόσεις είναι και η υπερπολυτελής BMW 760Li Shining Shadow Special Edition.

Το ιδιαίτερο στοιχείο της συγκεκριμένης έκδοσης περιορισμένης παραγωγής που θα βγει σε μόλις 25 αντίτυπα δεν είναι απλά το εξαιρετικά πολυτελές ύφος, που άλλωστε δεν είναι κάτι νέο για την BMW. Ωστόσο η συνολική εικόνα και ειδικά η εξωτερική διχρωμία σε συνδυασμό με τα έντονα λαμπερά διακοσμητικά στοιχεία είναι κάτι που θυμίζει πολύ την Maybach η οποία βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων της πολυτελούς κατηγορίας στην Κίνα.

BMW 7 Series Shining Shadow

Advertisement
Advertisement

Κάθε άλλο παρά περίεργο λοιπόν θα πρέπει να φαίνεται το γεγονός πως η BMW αποφάσισε να κάνει κάτι αισθητικά αντίστοιχο, προικίζοντας βέβαια το συγκεκριμένο μοντέλο με το δικό της πολυτελές στοιχείο. Η κορυφαία 7άρα θα εφοδιάζεται με έναν πληθωρικό V12 κινητήρα 6.0 λίτρων με 585 ίππους ο οποίος θα προσφέρει στο αυτοκίνητο των δύο τόνων επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8’’.

Βέβαια σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας το σημαντικό χαρακτηριστικό δεν αφορά την απόδοση αλλά τις παροχές και τις ανέσεις που προσφέρει στους επιβάτες και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται στις πίσω θέσεις. Φυσικά η BMW δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη, φροντίζοντας ώστε η ειδική έκδοση να έχει κάθε δυνατή πολυτέλεια και άνεση όπως για παράδειγμα τα ανεξάρτητα, ανακλινόμενα πίσω καθίσματα-πολυθρόνες με σύστημα μασάζ, οι ξεχωριστές για κάθε πίσω επιβάτη οθόνες-τάμπλετ, το ψυγείο και κάθετι που ίσως χρειαστούν τα σημαντικά πρόσωπα που θα φιλοξενούνται στην τόσο ειδική 760 Li. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε φυσικά να μην συνοδεύεται και από μια αντίστοιχα αλμυρή τιμή οπότε το κόστος της 760Li Shining Shadow Special Edition φθάνει τις 400.000 δολάρια.

BMW 7 Series Shining Shadow

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετοιμάζεται η νέα, πανίσχυρη BMW M4 CSL
Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα
Η BMW συνεργάζεται με τη Livent για εξόρυξη λιθίου