Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα BMW Σειρά 1 συλλαμβάνεται από τον κατασκοπευτικό φακό

Ελλάδα 3:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα BMW Σειρά 1 συλλαμβάνεται από τον κατασκοπευτικό φακό

ΝΕΑ

Η νέα BMW Σειρά 1 συλλαμβάνεται από τον κατασκοπευτικό φακό

ΝΕΑ

Καθώς η BMW έχει ξεκινήσει τις εντατικές δοκιμές της νέας Σειράς 1, ένα από τα πρωτότυπα εξέλιξης εντοπίστηκε από τον κατασκοπευτικό φακό με αρκετό καμουφλάζ αλλά χωρίς παραπλανητικά πρόσθετα καλύμματα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά F40 της Σειράς 1 θα είναι και η πρώτη που θα βάλει τέλος στην παράδοση του μοντέλου στην πίσω κίνηση. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα FAAR η οποία ουσιαστικά αποτελεί μια σημαντικά αναβαθμισμένη εκδοχή της υπάρχουσας μπροσθιοκίνητης πλατφόρμας UKL.

Η νέα πλατφόρμα δεν θα είναι μόνο ελαφρύτερη αλλά θα επιτρέπει και την υιοθέτηση υβριδικών μονάδων ισχύος. Η μπροσθιοκίνητη διάταξη αναμένεται να φέρει σημαντική βελτίωση στην ευρυχωρία του εσωτερικού, έναν τομέα που μέχρι τώρα δεν αποτέλεσε ποτέ δυνατό χαρτί της Σειράς 1.

bcafc6b1-2020-bmw-1-series-scoop-13345654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Το καμουφλάζ στα πρωτότυπα δοκιμών είναι ιδιαίτερα έντονο, ωστόσο φαίνεται πως η BMW δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ριζική αλλαγή των αναλογιών σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την ώρα που το καμουφλάζ θα μειωθεί σημαντικά ώστε να διακρίνουμε λεπτομέρειες του νέου σχεδιαστικού ύφους της μικρομεσαίας BMW.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει τους γνωστούς τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες 1.5 και 2.0 λίτρων, βενζίνης και πετρελαίου ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει και δύο υβριδικές εκδόσεις εκ των οποίων η plug-in θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων. Φυσικά θα υπάρξουν και οι πιο δυνατές εκδόσεις M130i και M140i οι οποίες πλέον θα είναι άμεσοι ανταγωνιστές των Audi S3/RS3 και Mercedes-AMG A35/A45. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές αναμένεται να έχει ο 2λιτρος TwinPower Turbo με περίπου 300 ίππους στην M130i και κοντά στους 400 στην Μ140i ενώ και στις δύο περιπτώσεις η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται σε όλους τους τροχούς.

Η νέα BMW Σειρά 1 αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2019, πιθανά στην έκθεση της Γενεύης.

Advertisement

bcafc6b1-2020-bmw-1-series-scoop-13345654harpi640

 

Advertisement