Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η νέα BMW M4 GT4 έρχεται το 2023 (+video)

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα BMW M4 GT4 έρχεται το 2023 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η νέα BMW M4 GT4 έρχεται το 2023 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Πάνω από ένα χρόνο πριν παραδοθεί στις ομάδες της BMW M Motorsport, η νέα M4 GT4 ολοκλήρωσε τις πρώτες της δοκιμές. Η εξέλιξη του αυτοκινήτου βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Advertisement
Advertisement

Η νέα BMW M4 GT4 έρχεται το 2023 – Οι πρώτες δοκιμές την περασμένη εβδομάδα στην Αλμερία  (Ισπανία). Στόχος είναι η συνέχιση του συναρπαστικού success story της προκατόχου της.

Η νέα BMW M4 GT4 θα περιλαμβάνει τα καλύτερα «συστατικά» του τρέχοντος μοντέλου, και επιπλέον θα έχει βελτιωθεί σε ορισμένα σημεία. Εκτός από τις επιδόσεις, οι μηχανικοί της BMW M Motorsport δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευκολία συντήρησης και στη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα.

Το μοντέλο BMW M παραγωγής αποτελεί μία εξαιρετική βάση, ενώ η νέα έκδοση θα έχει και ορισμένα εξαρτήματα από την BMW M4 GT3.

Advertisement
Advertisement

«Με τη νέα BMW M4 GT4, γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο σε ένα τεράστιο success story», δήλωσε ο Thomas Felbermair, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ BMW M GmbH.

Η δημιουργία του μοντέλου GT4, που βασίζεται στη νέα BMW M4 παραγωγής, ξεκίνησε με τις πρώτες προσομοιώσεις σε υπολογιστή τον Σεπτέμβριο του 2020. Η εξέλιξη της BMW M4 GT4 ξεκίνησε στις αρχές του 2021 και το πρώτο όχημα δοκιμών συναρμολογήθηκε το καλοκαίρι.

Advertisement

Το πλαίσιο, μαζί με τον κλωβό ασφαλείας, προέρχεται από το εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ (Γερμανία), όπου επίσης κατασκευάζεται το αυτοκίνητο παραγωγής. Η BMW M4 GT4 ολοκλήρωσε την πρώτη λειτουργική δοκιμή της τον Οκτώβριο του 2021.

Advertisement

Καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για χρήση από ιδιωτικές ομάδες της BMW M Motorsport, οι υπεύθυνοι εξέλιξης δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε τομείς όπως η εύκολη συντήρηση και το χαμηλό λειτουργικό κόστος.

Όπως η προκάτοχός της, η BMW M4 GT4, θέτει νέα σημεία αναφοράς. Ολόκληρο το σύστημα κίνησης – κινητήρας, κιβώτιο και ηλεκτρονικά – είναι ίδιο με αυτό του μοντέλου παραγωγής.

Οι υπεύθυνοι εξέλιξης πρόσεξαν ιδιαίτερα το θέμα της ψύξης που αποτελεί πάντα μία μεγάλη πρόκληση στην κατηγορία GT4. Μερικά εξαρτήματα, όπως η οροφή από συνθετικό ανθρακόνημα (CFC) και η φιλοσοφία της πίσω πτέρυγας, έχουν υιοθετηθεί από την BMW M4 GT3.

Advertisement

Η χρήση βιώσιμων υλικών όπως οι φυσικές ίνες που αντικαθιστούν εξαρτήματα από carbon και πλαστικό, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Η BMW M Motorsport συνεργάζεται με την εταιρεία Bcomp σε αυτό τον τομέα. Άλλοι ισχυροί εταίροι που υποστηρίζουν το BMW M4 GT4 project είναι οι H&R, Ravenol και Recaro.

Σε ό,τι αφορά την οδηγησιμότητα, η νέα BMW M4 GT4 προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας από την πρώτη στιγμή. Έχει μεγάλα περιθώρια ενεργητικής ασφάλειας για οδήγηση στο όριο. Έχουμε ακόμα μπροστά μας έναν ολόκληρο χρόνο προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε το αυτοκίνητο για χρήση από ιδιωτικές ομάδες και οδηγούς, αλλά είναι ήδη πολύ απολαυστικό στην οδήγηση.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες. Ένα δεύτερο όχημα δοκιμών θα προστεθεί στο πρόγραμμα στις αρχές του 2022.