Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Moskvitch θα αναβιώσει με τη βοήθεια των Κινέζων

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Moskvitch θα αναβιώσει με τη βοήθεια των Κινέζων

ΝΕΑ

Η Moskvitch θα αναβιώσει με τη βοήθεια των Κινέζων

ΝΕΑ

Η αποχώρηση της Renault από τη Ρωσία είναι γεγονός εδώ και λίγες εβδομάδες και έχει πάρει επίσημη μορφή.

Advertisement
Advertisement

Αυτή αφήνει ανοιχτό έδαφος για νέες δραστηριότητες από το ρωσικό Ινστιτούτο και το Δήμο της Μόσχας.

Το πρώτο που σκέφτηκαν οι Ρώσοι έτσι ώστε να καλύψουν το κενό της Renault και να εκμεταλλευτούν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, είναι η αναβίωση μίας παλιάς μάρκας. Η Moskvitch κατέχει εξέχουσα θέση στην καρδία των Ρώσων και αυτοί σκοπεύουν να την επαναφέρουν στη ζωή. Η πολύ ενδιαφέρουσα… μετεμψύχωση δεν είναι εύκολη υπόθεση και για αυτοί οι άνθρωποί που ανέλαβαν αυτό το εγχείρημα ζήτησαν τη βοήθεια των Κινέζων.

Advertisement
Advertisement

Αυτοί εξάλλου, μαζί με τους Τούρκους και τους Ινδούς είναι οι μόνοι που δεν έχουν γυρίσει παντελώς την πλάτη στους Ρώσους μετά την εισβολή στην Ουκρανία και αυτό έδωσε το θάρρος στους Μοσχοβίτες να ζητήσουν την κινεζική χείρα βοηθείας. Σύμφωνα με το Reuters, οι Ρώσοι χτύπησαν την πόρτα της Kamaz και αυτή με τη σειρά της απευθύνθηκε στον κολοσσό JAC έτσι ώστε να βρουν τη φόρμουλα συνεργασίας για την αναβίωση της Moskvitch.

Η JAC θα μπορούσε να δώσει την τεχνογνωσία της στην Kamaz και αυτή να επωφεληθεί οικονομικά και εμπορικά από την επάνοδο της εταιρείας, που κάποτε λάνσαρε το hatchback με την ονομασία Aleko. Αυτά θα πωλούνται πιθανότατα στην αγορά της Ρωσίας, ενώ δεν γνωρίζουμε αν είναι άρτια τεχνολογικά έτσι ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους, ή αν μοιάζουν με αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αποχωρεί οριστικά η Renault από τη Ρωσία
Στον… πάγο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ρωσία
Η Renault αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία