Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το Mini Coοper είναι… Φρανκενστάιν

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό το Mini Coοper είναι… Φρανκενστάιν

ΝΕΑ

Αυτό το Mini Coοper είναι… Φρανκενστάιν

ΝΕΑ

Ένας Καναδός πουλά το συγκεκριμένο Mini Cooper του 1970 για ένα μεγάλο ποσό. Αυτό δεν οφείλεται στην αυθεντικότητά του αλλά στις μετατροπές του.

Advertisement
Advertisement

Η αγάπη για τις μετατροπές αλλά και το ιστορικό Mini Cooper συνδυάστηκαν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο το οποίο διατίθεται προς πώληση μέσω της γνωστής ιστοσελίδας «eBay».

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο του 1970 το οποίο έχει μετατραπεί σε αγωνιστικό. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στο site, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του είναι της Honda, αυτός με τον κωδικό «B18C».

Η χωρητικότητά του είναι 1,8 λίτρα και πρόκειται γι’ αυτόν που υπήρχε σε προηγούμενης γενιάς Civic Type R και Integra Type R.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται, χάρη στις μετατροπές που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτόν και στην τοποθέτηση νέου υπερτροφοδότη της «Innovative Turbo Systems» η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 393 ίππους. Μάλιστα, αναφέρεται ότι η τιμή αυτή έχει επιβεβαιωθεί και έπειτα από δυναμομέτρηση, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Για την τοποθέτησή του χρειάστηκε να επεκταθεί ο χώρος του κινητήρα και για την προέκτασή του χρειάστηκε η τοποθέτηση τμημάτων από κέβλαρ ανθρακονήματα. Στο εσωτερικό του υπάρχει roll cage και καθίσματα μπάκετ της Sparco με αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων. Πέραν αυτών, υπάρχει ρυθμιστής κατανομής πέδησης.

Advertisement

Η τιμή πώλησης που αναγράφεται για το συγκεκριμένο Mini είναι 79.200 δολάρια Καναδά, δηλαδή περίπου 53.700 ευρώ, με βάση την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία. Ο ιδιοκτήτης του δηλώνει ότι για τη μετατροπή του έχει ξοδέψει τουλάχιστον 150.000 δολάρια Καναδά, περίπου 101.715 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην τελική ευθεία το ηλεκτρικό Mini Countryman
Σχεδόν έτοιμο το νέο ηλεκτρικό Mini Cooper
Η BMW έβαλε «φρένο» στους Κινέζους για το fake Mini

Advertisement