Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Ford και Volvo με σκοπό τη μείωση εκπομπών CO2

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Ford και Volvo με σκοπό τη μείωση εκπομπών CO2

ΝΕΑ

Συνεργασία Ford και Volvo με σκοπό τη μείωση εκπομπών CO2

ΝΕΑ

H Ford προσεγγίζει τη Volvo έχοντας πρωταρχικό σκοπό να μειώσει τις εκπομπές CO2, γλιτώνοντας τα αυστηρά πρόστιμα της Ε.Ε.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo και η Polestar, που εμπίπτουν κάτω από την ομπρέλα του Volvo Car Group, συμφώνησαν να πουλήσουν μερίδια από τις εκπομπές CO2 στη Ford, σύμφωνα με το σύστημα συγκέντρωσης που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία επανέλαβε ότι εξακολουθεί να έχει αρκετές πιστώσεις CO2 για πώληση σε άλλους κατασκευαστές που αγωνίζονται να τηρήσουν τους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε περί αυτού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Håkan Samuelsson είναι πολύ ευχαριστημένος από την υπέρβαση των στόχων που αφορούν τη μείωση του CO2, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική της εταιρείας είναι σωστή, τόσο για το μέλλον της, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πριν από λίγο καιρό, η Ford Ευρώπης ανακοίνωσε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος των 95 γρ./χλμ που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αγοράσει μερίδια «εκπομπών» από άλλους κατασκευαστές. Και αυτό γιατί ενώ βρισκόταν μέσα στα προβλεπόμενα πλαίσια, τουλάχιστον για το 2020, η πρόσφατη ανάκληση του Ford Kuga PHEV, λόγω κινδύνου υπερθέρμανσης της μπαταρίας και πρόκλησης φωτιάς, άλλαξε τα πλάνα.

Advertisement

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει σε ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες να συγκεντρώνουν τις εκπομπές CO2 τους, προκειμένου να αποφεύγονται τα βαριά πρόστιμα. Η VW υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη MG, μετά από καθυστερήσεις στο δικό τους πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, ενώ η Fiat Chrysler αγοράζει μερίδια από την Tesla. Η Renault ανακοίνωσε επίσης ότι δέχεται να συνεργαστεί σε μία «δεξαμενή εκπομπών», στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι κατασκευαστές βρίσκονται κάτω από τους στόχους εκπομπών τους για το 2020.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

Τέλος τα ταξίδια με το παλιό αυτοκίνητο…

Αλλάζουν οι δασμοί στα αυτοκίνητα! – Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Advertisement