Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το κουπέ της AMG και του Will.I.Am

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το κουπέ της AMG και του Will.I.Am

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το κουπέ της AMG και του Will.I.Am

ΝΕΑ

Το «The flip concept» όπως ονομάστηκε είναι ένα one-off ιδιαίτερο πρωτότυπο που σχεδιάστηκε από τον δημοφιλή ράπερ, ιδρυτή των Black Eyed Peas.

Advertisement
Advertisement

Ο καλλιτέχνης αποτελεί τον πρεσβευτή της AMG όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και το μήνυμα που θέλουν να περάσουν με αυτή τη συνεργασία είναι λίγο… διαφορετικό.

Πριν ξεκινήσουμε από την περιγραφή του μοναδικού AMG θα εστιάσουμε σε κάτι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Το αρκουδάκι στο σήμα του ιδιαίτερου μοντέλου, αλλά και στο καπέλο το Will.I.Am δεν είναι κάτι που περιμένεις να δεις σε μία αποκάλυψη ακόμη και αν αυτή έχει να κάνει με πολλές πρωτοτυπίες. Το μήνυμα του Αμερικάνου ράπερ και της AMG είναι να ασχοληθούν τα παιδιά και γενικότερα οι νέοι με τις νέες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο. Τόσο για να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις του αύριο, όσο και για να… γεννηθούν νέα μυαλά που θα ασχοληθούν με την εξεύρεση λύσεων στα θέματα νέων τεχνολογιών.

Advertisement
Advertisement

Κατά τα άλλα το δημιούργημα του Will.I.Am και της AMG έχει έντονα τα στοιχεία από τα γκέτο των ΗΠΑ όπου το όνειρο του κάθε πιτσιρικά είναι να αποκτήσει είτε μία Mustang του 1965, είτε μία SLS Gullwing με τις πόρτες να ανοίγουν ανάποδα. Αν θέλουμε να μιλήσουμε στη γλώσσα της AMG μπορούμε να πούμε πως έχει πολλά στοιχεία από τη σειρά G-Class με την τετραγωνισμένη λογική στο εμπρός μέρος.

Στη συνέχεια του αμαξώματος βλέπουμε ένα τετράθυρο κουπέ στο στυλ της AMG GT με ένα ιδιαίτερο πάντρεμα του ρετρό στοιχείου με το σύγχρονο κομμάτι της φίρμας. Μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή, μοντέρνο πίσω μέρος και ζάντες που θυμίζουν E-Class περασμένων δεκαετιών, είναι τα κομμάτια που συνθέτουν την έμπνευση του Will.I.Am. Μήπως τελικά να μείνει καλύτερα στη μουσική;

Advertisement

Σχετικά με τον κινητήρα του Flip Concept (δεν έκανε καμία παρέμβαση ο ράπερ) δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες. Δε νομίζουμε ότι έχει και ιδιαίτερη αξία άλλωστε, το αν εφοδιάζεται με τον εξακύλινδρο των 370 ίππων ή τον V8 των 640 ίππων από την GT 63 S. Οι φήμες βέβαια που προέρχονται από… Γερμανία πλευρά, κάνουν λόγο για συνεργασία του 4λιτρου V8 της AMG GT με ηλεκτροκινητήρα, σε ένα σύνολο που αποδίδει κοντά στους 850 ίππους και 900 Nm ροπής.

Advertisement

Το μήνυμα φυσικά είναι άλλο, και σύμφωνα με δήλωση του  Will.I.Am, όπως αυτός ξεκίνησε από τη φτώχεια και την ανέχεια στις φτωχογειτονιές του Σικάγο και έφθασε πολύ ψηλά, έτσι και η AMG εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο και αποτελεί την κορυφή στις νέες τεχνολογίες. Το μοναδικό κομμάτι θα κάνει την εμφάνιση του στο Μαϊάμι της Φλόριντα το ερχόμενο σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα στο Grand Prix USA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes EQ Power: H ολοκληρωμένη γκάμα των plug-in hybrid
Φόρτιση στη Mercedes-Benz. Τόσο απλά!
Τρέλα για την Mercedes F1 από υποψηφίους μηχανικούς (+video)

Advertisement