Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG C 43 4MATIC

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG C 43 4MATIC

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG C 43 4MATIC

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για την πιο ισχυρή, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έκδοση της νέας C-Class.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes δεν έχασε καιρό και λίγο μετά το teaser στο Twitter παρουσίασε και επίσημα τη νέα AMG C 43, την κορυφαία C-Class και αυτή που εγκαινιάζει την εποχή του τετρακύλινδρου.

Και αυτό γιατί κάτω από το καπό δεν υπάρχει ένας V6 όπως στην προκάτοχό της, αλλά το σύνολο των 2.000 κυβικών με τον εσωτερικό κωδικό M 139 που πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε στην AMG SL 43.

Στα ιδιαίτερα γνωρίσματά του συγκαταλέγεται το ηλεκτρικό turbo και η ήπια υβριδική υποβοήθηση, που είναι συνδεδεμένα με το δευτερεύον ηλεκτρικό κύκλωμα των 48V.

Advertisement
Advertisement

Για την περίσταση η απόδοση εδώ έχει ανέβει στους 408 ίππους (από 381 στην SL), ενώ όποτε υπάρχει η ανάγκη το σύστημα της μίζας- γεννήτρια προσθέτει άλλους 14. Όσο για τη μέγιστη ροπή αυτή φτάνει τα 500 Nm και κάνει την εμφάνισή της στις 5.000 σ.α.λ.

Advertisement

Από κει και πέρα ο κινητήρας έχει και άλλες ιδιαιτερότητες όπως την επίστρωση Nanoslide στα έμβολα και τους κυλίνδρους για τη μείωση των εσωτερικών τριβών, καθώς και ένα πολύπλοκο σύστημα ψύξης που εξασφαλίζει διαφορετικές θερμοκρασίες λειτουργίας για μπλοκ και κυλινδροκεφαλή.

Το κιβώτιο είναι στάνταρ το αυτόματο των 9 σχέσεων της AMG, όπως στάνταρ είναι και η τετρακίνηση 4MATIC που στην κανονική λειτουργία της στέλνει το 69% της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα.

Advertisement

Η ανάρτηση AMG Ride Control έχει ενεργά αμορτισέρ και τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport και Sport+), ενώ στάνταρ είναι και η τετραδιεύθυνση, με τη μέγιστη γωνία των πίσω τροχών να φτάνει τις 2,5 μοίρες. Προαιρετικά υπάρχει και η επιλογή AMG Dynamic Select με δύο επιπλέον προγράμματα (Slippery και Individual) και πρόσθετες δυνατότητες για το ESP.

H νέα MercedesAMG C 43 χρειάζεται μόλις 4,6 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα (στέισον 4,7) και η τελική της ταχύτητα είτε περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα είτε ανεβαίνει στα 265 με το AMG Driver’s Package.

Advertisement

Η καινούργια, κορυφαία C-Class διαφοροποιείται φυσικά και οπτικά από τις πιο απλές εκδόσεις του μοντέλου. Κύριο στοιχείο αναγνώρισης η μάσκα τύπου Panamera με τις κάθετες γρίλιες, οι προφυλακτήρες με την πιο επιθετική σχεδίαση και ο τονισμένος διαχύτης. Οι στάνταρ ζάντες είναι 18άρες, ενώ ανάλογες διαφορές υπάρχουν και στο εσωτερικό διάκοσμο, αλλά και στο MBUX που έχει αποκτήσει πρόσθετες δυνατότητες.

Η MercedesAMG C 43 4MATIC θα είναι διαθέσιμη κατά τη γερμανική εταιρεία πολύ σύντομα, ενώ στην Κεντρική Ευρώπη η τιμή τόσο της λιμουζίνας όσο και του στέισον θα ξεκινούν περίπου από τις 65.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Mercedes-AMG C43 και C53 έρχονται
Τα ηλεκτρικά θα είναι πλέον η βάση στη Mercedes
Ποια καινούρια Mercedes πωλείται στην Ελλάδα πάνω από 500.000 ευρώ;