Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes σημαδεύει την Tesla

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes σημαδεύει την Tesla

ΝΕΑ

Η Mercedes σημαδεύει την Tesla

ΝΕΑ

Με την Tesla να κάνει το παιχνίδι της σε όλες τις μεγάλες αγορές είναι προφανές ότι οι Γερμανοί δεν θα την αφήσουν για πολύ ακόμα χωρίς απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Το φαινόμενο Tesla έχει θορυβήσει όλους τους μεγάλους κατασκευαστές, και ιδίως τους Γερμανούς, καθώς η αμερικάνικη εταιρία έχει τεράστια επιτυχία στο premium κομμάτι της αγοράς.

Η κυριαρχία της Tesla είναι ξεκάθαρη σε όλες τις μεγάλες αγορές, ακόμα και μέσα στην Γερμανία, εκεί που αυτοκίνητα όπως το Model Y και Model 3 κυριαρχούν στις πωλήσεις.

Αυτό προφανώς δεν μπορεί να μείνει για καιρό ακόμα χωρίς απάντηση. Και η Mercedes-Benz φαίνεται ότι ετοιμάζει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα σταθεί απευθείας απέναντι στο πιο προσιτό μοντέλο των Αμερικανών, το Model 3.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο αυτό που ετοιμάζεται για το 2025 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η ηλεκτρική έκδοση της τρίτης γενιάς της CLA , η οποία θα έχει και mild hybrid εκδοχές με βενζινοκινητήρες.

Η νέα αυτή CLA θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο για πρώτη φορά στην φετινή έκθεση του Μονάχου τον Σεπτέμβριο, με την παραγωγή της να έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Το νέο αυτό μοντέλο είναι μέσα στα πλαίσια της στρατηγικής της εταιρίας να μειώσει τις προτάσεις της στις πιο μικρές κατηγορίες, κρατώντας εκτός από την A-Class, την CLA και CLA Shooting Brake, τις GLA/EQA και τις GLB/EQB.

Advertisement

Και τα τέσσερα μοντέλα θα παράγονται τόσο σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις όσο και σε εκδοχές με κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικά συστήματα.

Όλα θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ΜΜΑ η οποία είναι ικανή να φιλοξενήσει τόσο ηλεκτρικά συστήματα όσο και κινητήρες εσωτερικής καύσης, αν και η προτεραιότητα θα δοθεί στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

Η νέα CLA θα έχει αρκετές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση, και θα έχει επίσης και μεγαλύτερο μεταξόνιο για περισσότερους χώρους στο σαλόνι.

Στην αρχική φάση θα πωλείται μόνο ως ηλεκτρική, ενώ αργότερα θα προστεθούν και οι υβριδικές εκδόσεις.

Το ηλεκτρικό της σύστημα θα είναι στα 800V με δυνατότητα φόρτισης DC έως και 350 kW, κάτι που θα επιτρέπει την φόρτιση από το 10-80% σε λιγότερο από 30 λεπτά σε έναν δυνατό φορτιστή.

Advertisement

Οι μπαταρίες που θα χρησιμοποιούνται θα είναι τεχνολογίας LPF και θα έχουν αυξημένη απόδοση σε σχέση με τις υπάρχουσες ιόντων λιθίου.

Πάντως η Mercedes-Benz, σε συνεργασία με την εταιρία Sila ετοιμάζει μία νέα γενιά μπαταριών για μία έκδοση της CLA με αυξημένη αυτονομία, με την κατανάλωση να υπολογίζεται στις 12 kWh/100 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes γιορτάζει τα 60 χρόνια «Παγόδα»
Έρχεται ανανέωση για τις Mercedes EQA και EQB
Επίσημο: H Mercedes αποκάλυψε το εσωτερικό της νέας E-Class