Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes που λάτρεψε ο μπασίστας των Rolling Stones

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes που λάτρεψε ο μπασίστας των Rolling Stones

ΝΕΑ

Η Mercedes που λάτρεψε ο μπασίστας των Rolling Stones

ΝΕΑ

Ο Μπιλ Γουάιμαν εκτός από τη μουσική αγάπησε και μια Mercedes-Benz 250S του 1966.

Advertisement
Advertisement

Οι Rolling Stones τη δεκαετία του 1960 και του 1970 βρέθηκαν στο αποκορύφωμα της πορείας τους δημιουργώντας τις περισσότερες αξέχαστες επιτυχίες που ακόμα και σήμερα σιγοτραγουδάμε. Εκτός από τη μουσική όμως τα περισσότερα μέλη της βρετανικής μπάντας είχαν ιδιαίτερη σχέση και με τα αυτοκίνητα.

Εκτός από την… λόξα του Μικ Τζάγκερ με την Mini, ο μπασίστας της μπάντας Μπιλ Γουάιμαν δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τις Mercedes-Benz. Μάλιστα ο διάσημος μουσικός ερωτεύτηκε παράφορα την 250S την οποία και απέκτησε το 1966. Αυτό ήταν ουσιαστικά και το πρώτο του αυτοκίνητο.

Ο Γουάιμαν χρησιμοποίησε εκτενώς την Mercedes-Benz 250S στις καθημερινές του μετακινήσεις και μάλιστα επηρεασμένος από τον Τζάγκερ, πλήρωσε ένα σημαντικό ποσό για να βάλει φιμέ τζάμια, κάτι που δεν πρόσφερε ως αξεσουάρ η εταιρεία εκείνη την περίοδο.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι είχε δεθεί σημαντικά με το αυτοκίνητο, αποφάσισε το 1972 να το πουλήσει λόγω φόρτου δουλειάς. Φυσικά μετάνιωσε για αυτήν την απόφασή του και μετά από 20 χρόνια κατάφερε να βρει πάλι την ίδια Mercedes-Benz 250S το 1991. Το αυτοκίνητο ωστόσο ήταν σε τραγική κατάσταση, δεν είχε καμία σχέση με την περίοδο που το είχε στην κατοχή του, ενώ ο ιδιοκτήτης είχε αλλάξει και τα φιμέ τζάμια.

Advertisement

Ο Γουάιμαν αποφάσισε να το φέρει ξανά σε καλή κατάσταση και με τη βοήθεια του ειδικού Τόνι Νταβέι κατάφερε το 1998 να παραλάβει ξανά την ανακατασκευασμένη 250S. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι το 2017 ο Γουάιμαν αποφάσισε να πουλήσει για δεύτερη φορά την Mercedes του η οποία πλέον βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασίας από την Car & Classic. Μάλιστα η τιμή της αναμένεται να πουληθεί από 12.000 έως 16.000 ευρώ. Λέτε ο Γουάιμαν να «χτυπήσει» για τρίτη φορά το αυτοκίνητό του;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes CLA Concept
Η Brabus αποκάλυψε μια ρουκέτα και δεν είναι Mercedes
Πρόωρη αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-AMG GT