Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα AMG

Ελλάδα 15:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mercedes ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα AMG

ΝΕΑ

Η Mercedes ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα AMG

ΝΕΑ

Η Mercedes επιβεβαίωσε την εξέλιξη αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της AMG εκτός από τις ήδη υπάρχουσες, «ήπιες» υβριδικές εκδόσεις CLS 53, E 53 και GLE 53.

Advertisement
Advertisement

 

Την επιβεβαίωση της δημιουργίας, εξέλιξης και παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων από την Mercedes AMG έδωσε σε συνέντευξη του ο CEO της Daimler, Ola Källenius: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο τύπος του κινητήρα (ηλεκτρικός ή συμβατικός) δεν θεωρείται σημαντικός, γιατί η  AMG στοχεύει στην εμπειρία της οδήγησης που δίνουν τα οχήματά της στους πελάτες της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε ηλεκτροκίνητα τα μοντέλα μας και ετοιμάζουμε όχι μόνο υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά AMG».

Advertisement
Advertisement

Ο Källenius δεν αποκάλυψε το μοντέλο που θα έχει ηλεκτρική παραλλαγή από την AMG αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το EQC. Το all-electric sedan, που είδαμε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, θα μπορούσε να έχει μια έκδοση AMG με 608 ίππους. Αυτό είναι μία εντυπωσιακή τιμή αλλά στην κατηγορία υπάρχουν και ταχύτερα μοντέλα όπως η Taycan Turbo (με δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν μέχρι 680 ίππους) και η Η Taycan Turbo S (με 761 ίππους) σε λειτουργία Overboost.

Ανεξάρτητα από το τι έχει προγραμματιστεί για το μέλλον, η Mercedes-AMG SLS Electric Drive είναι το κορυφαίο όχημα για την Γερμανική μάρκα ως τώρα. Έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι παράγουν 750 ίππους και 1.000 Nm της ροπής. Η AMG SLS Electric «κάνει» το 0-100 σε 3,9 δευτερόλεπτα και έχει περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 250 χλμ.

Advertisement