Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG S63 αναμένεται να αποδίδει 700 ίππους

Ελλάδα 12:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-AMG S63 αναμένεται να αποδίδει 700 ίππους

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG S63 αναμένεται να αποδίδει 700 ίππους

ΝΕΑ

Με την Daimler αποφασισμένη να συνεργαστεί με την AMG σχεδόν σε όλα τα μοντέλα της, να είστε σίγουροι πως η νέα Mercedes S-Class θα υποστεί ανάλογη θεραπεία…

Advertisement
Advertisement

Ναι, όντως ο V12 οδηγείται στη σύνταξη με τη Final Edition να βασίζεται στο W222, ωστόσο, η S63 θα υιοθετήσει μια νέα γενιά και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνδυαστεί με μια ακόμη πιο hot έκδοση, την S73. Αμφότερες αποκτούν το γράμμα «e» στο τέλος των ονομάτων τους για να σηματοδοτήσουν την ηλεκτροδότηση.

Οι S63e και S73e θα διαθέτουν υβριδικό σύστημα στα σπλάχνα τους. Η X-Tomi Design σχεδίασε τη «μικρότερη» έκδοση του δίδυμου AMG S-Class, με την απειλητική μπροστινή μάσκα να διαθέτει κάθετες γρίλιες και ματ μαύρο φινίρισμα. Έχει οραματιστεί έναν πιο επιθετικό προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που ψύχουν αποτελεσματικά τα μηχανικά μέρη.

Αυτές είναι οι τυπικές αναβαθμίσεις που θα περιμένατε από την S-Class, στη μετάβασή της από ένα μοντέλο Benz σε ένα μοντέλο AMG, μαζί με το χαμηλότερο ύψος και ένα μεγαλύτερο σετ τροχών. Η X-Tomi Design δεν μας προσφέρει οπίσθια όψη, αλλά εκεί θα βρούμε τετράγωνες απολήξεις εξάτμισης που πλαισιώνουν έναν σπορ διαχύτη και ίσως μια λεπτή διακριτική αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Η S63e φέρεται να χρησιμοποιεί έναν κινητήρα V8 twin-turbo 4.0 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του βρετανικού περιοδικού Autocar, η υβριδική τεχνολογία θα το βοηθήσει να σκαρφαλώσει στους 700 ίππους.

Η ισχυρότερη S73e θα βασιστεί στον ίδιο θερμικό κινητήρα αλλά με έναν δυνατότερο ηλεκτροκινητήρα προκειμένου να εκτοξεύσει την ισχύ λίγο πάνω από τα 800 άλογα. Και οι δύο αναμένεται επίσης να μοιράζονται μια μπαταρία 20 kWh και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την αυτονομία της ηλεκτρικής λειτουργίας που θα προσφέρουν τα δύο πολυτελή sedan επιδόσεων.

Advertisement

Αν μιλάμε για μελλοντικά παράγωγα της S-Class, η Maybach αποτελεί προτεραιότητα. Θα κάνει ντεμπούτο το Νοέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Guangzhou, που σημαίνει ότι οι AMG εκδόσεις πιθανότατα θα ακολουθήσουν αργότερα μέσα στο 2021. Οι φωτογράφοι-κατάσκοποι αποκάλυψαν ότι υπάρχει επίσης στα πλάνα και ένα θωρακισμένο μοντέλο.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Με 585 PS η Mercedes S63 AMG!

“Θεϊκή” Mercedes-AMG S63 Cabrio 1.000 ίππων από την Posaidon

Ανανεωμένες Mercedes-AMG S63 και S65 στη Φρανκφούρτη

Advertisement