Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT S των 622 ίππων

Ελλάδα 18:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-AMG GT S των 622 ίππων

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT S των 622 ίππων

ΝΕΑ

Η κορυφαία δημιουργία της Mercedes-AMG δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από το άγγιγμα βελτιωτικών οίκων, όπως ο Creative Bespoke που εκτόξευσε την ισχύ της GT S στους 622 ίππους.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο βελτιωτικός οίκος με έδρα την Αριζόνα κατάφερε να χωρέσει στον 4λιτρο V8 της AMG GT 100 επιπλέον ίππους και 14 Kg ροπής φθάνοντας συνολικά τους 622 ίππους και τα 82,3 kg. Αυτή η εντυπωσιακή αναβάθμιση της ισχύος προέκυψε με επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και τοποθέτηση μιας χειροποίητης εξάτμισης.

Η Creative Bespoke δεν έχει ανακοινώσει τιμές επιδόσεων όμως είναι σίγουρο πως η αυξημένη ισχύ θα έχει βελτιώσει κατά κάποια δέκατα την εργοστασιακή επιτάχυνση των 3,8’’ που απαιτούνται για το 0-100 km/h.

mercedes-amg-gt-s-creative-bespoke-345654harpi640

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα λαμβάνοντας υπ’όψη την αμερικάνικη τάση προς την αισθητική υπερβολή δεν μας παραξενεύει το γεγονός πως μέρος του αισθητικού πακέτου που συνοδεύει την βελτιωμένη GT S είναι το εφοδιασμένο με τζάμι καπό που επιτρέπει την απευθείας οπτική επαφή με τον πανίσχυρο V8. Την εικόνα συμπληρώνει ένα πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων που είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα καθώς και οι τεράστιοι τροχοί 20 ιντσών.

Τέλος η ανάρτηση είναι εξοπλισμένη με ελατήρια της H&R που όμως έχουν σαν κυρίως στόχο την μείωση του ύψους για λόγους εντυπωσιασμού και όχι τόσο την βελτίωση των ούτως ή άλλως εξαιρετικών δυναμικών χαρακτηριστικών.

mercedes-amg-gt-s-creative-bespoke-345654harpi640_1