Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG EQR δείχνει σαν ηλεκτρικό “Hyper Wagon”

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-AMG EQR δείχνει σαν ηλεκτρικό “Hyper Wagon”

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG EQR δείχνει σαν ηλεκτρικό “Hyper Wagon”

ΝΕΑ

Η Tesla άλλαξε αναμφίβολα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα αυτοκίνητα επιδόσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια Mercedes-AMG με μεγάλο καπό και V8 κινητήρα δεν φαίνεται τόσο συναρπαστική σήμερα όσο το νέο λογισμικό P100D.

Advertisement
Advertisement

Τι γίνεται όμως αν οι Γερμανοί αναμιγνύουν τελικά την ηλεκτρική ενέργεια συνδυάζοντας τη με κορυφαία απόδοση σε ένα ελκυστικό πακέτο;

Η EQC, το πρώτο EV που παρουσίασαν δεν είναι αργή. Αποδίδει 408 ίππους και επιταχύνει εντυπωσιακά. Γνωρίζουμε επίσης πως σύντομα 470 άλογα εγκαθίστανται στο EQS concept. Αρκεί όμως αυτό; Ο κινητήρας του SRT στο Charger είναι αρκετός, αλλά όπως φαίνεται οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν τα Hellcats.

Η ακατέργαστη ιπποδύναμη και η καθαρή επιτάχυνση καθορίζουν ακόμη την αμερικανική αγορά, που εδώ που τα λέμε είναι η πιο σημαντική για τη Mercedes-Benz. Σήμερα λοιπόν ασχολούμαστε με μια ανεξάρτητη μελέτη που στοχεύει στην επίτευξη αυτού του σκοπού.

Advertisement
Advertisement

Ο Καναδός ανεξάρτητος σχεδιαστής Emre Husmen δημιούργησε την Mercedes-AMG EQR. Υποτίθεται ότι είναι ένα είδος ναυαρχίδας “hyper wagon” με θεωρητική απόδοση 1.200 ίππων. Προφανώς, μόνο μερικές τρελές εταιρείες (όπως η Rimac) είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν να παρουσιάσουν κάτι τέτοιο. Δεν είναι ακριβώς ο τρόπος της Mercedes, αλλά η AMG είναι υπεύθυνη για την υπέρογκη ισχύ.

Η 3D σχεδιαστική απόδοση αποτελεί εξέλιξη της SLE Shooting Brake, εννοείται από τον ίδιο καλλιτέχνη το 2018. Έχει παρόμοιο φουτουριστικό σχεδιασμό στο εμπρός τμήμα, με έντονα φώτα και ένα επιβλητικό aero κιτ που κυριαρχεί από μπροστά έως πίσω. Ωστόσο, ενώ η SLE εμπνεύστηκε από την SL roadster, αυτή εδώ είναι πνευματικό τέκνο της R-Class. Ναι, εκείνο το παράξενο minivan η παραγωγή του οποία διακόπηκε κάπως άγαρμπα.

Advertisement

Ενώ η R-Class ήταν ένα σχετικά πρακτικό αυτοκίνητο, αυτό εδώ είναι εξαιρετικά χαμηλό με διαφορετική φιλοσοφία. Η εξαιρετικά φαρδιά καμπύλη οροφής πιθανότατα τρώει πολύτιμο χώρο από την καμπίνα. Αλλά τουλάχιστον ευτυχώς υπάρχει ένας επιπλέον χώρος αποθήκευσης πάνω από το αυτοκίνητο όπως βλέπουμε και στις εικόνες. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει καθορίσει και τις αναλογίες. Διαθέτει μήκος 5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα, ύψος μόνο 1,4 μέτρα και οι τροχοί του έχουν διάσταση 24 ίντσες.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Μια Mercedes-AMG GT R Pro με τατουάζ

Αναβάθμιση ισχύος για τη Mercedes-AMG GT

H Mercedes-AMG GT Black Series στην αεροδυναμική σήραγγα (video)

Advertisement