Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάθμιση ισχύος για τη Mercedes-AMG GT

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβάθμιση ισχύος για τη Mercedes-AMG GT

ΝΕΑ

Αναβάθμιση ισχύος για τη Mercedes-AMG GT

ΝΕΑ

Σε μια μάλλον κίνηση-έκπληξη, η Mercedes ανακοίνωσε ότι αυξάνει την ισχύ της περίφημης AMG GT, τόσο στην κουπέ, όσο και στη ρόουντστερ έκδοσή της.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, ο 4λιτρος V8 biturbo κινητήρας του κορυφαίου γερμανικού κουπέ αυξάνει την ισχύ του κατά 54 ίππους και πλέον φθάνει τους 530 ίππους. Με τον τρόπο αυτό έχει περισσότερη ισχύ κατά 8 ίππους συγκριτικά με την AMG GT S, η οποία σταματά από τη γκάμα.

Στο πεδίο των επιδόσεων τα νούμερα παραμένουν εκρηκτικά, αφού για το 0-100 km/h η AMG-GT συνεχίζει να απαιτεί μόνο 3,8 δευτερόλεπτα, με την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 312 km/h.

Advertisement
Advertisement

Οι μέσες εκπομπές ρύπων είναι 297 g/km για την κουπέ και 296 g/km για την ρόουντστερ, με τη μέση κατανάλωση να είναι 13.0 lt./100 km αι 12.9  lt./100 km αντίστοιχα.

Στα υπόλοιπα στοιχεία της, η AMG GT αποκτά πλέον στάνταρ την ενεργή ανάρτηση AMG Ride Control, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, καθώς και φρένα υψηλών επιδόσεων με δαγκάνες σε κόκκινο χρώμα.

Advertisement

Παράλληλα, η Mercedes προσφέρει και το πακέτο Night Edition, με έξτρα αισθητικές επεμβάσεις στο αμάξωμα και το εσωτερικό.

Τιμολογιακά το κόστος στην Ευρώπη είναι 119.080 ευρώ για την AMG-GT Coupe και 130.680 ευρώ για την AMG-GT Roadster. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο του 2020.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο αψήφισε τον κορωνοϊό!

Τέρμα το… σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας!

Advertisement

Επιστρέφουν οι υπαίθριες διαφημίσεις