Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το εσωτερικό της Mercedes-Benz EQS (video)

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι το εσωτερικό της Mercedes-Benz EQS (video)

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το εσωτερικό της Mercedes-Benz EQS (video)

ΝΕΑ

Η Mercedes έδωσε στην δημοσιότητα μερικές εικόνες που μας δίνουν μια πρώτη γεύση από το εσωτερικό και την τεχνολογία της EQS, της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της που αναμένεται σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Ο προοδευτικός χαρακτήρας της Mercedes-Benz EQS δεν διαμορφώνεται μόνο από την ηλεκτρική της υπόσταση αλλά από το ευρύτερο τεχνολογικό της υπόβαθρο το οποίο θα δηλώνεται από το έντονα ψηφιακό στοιχείο του εντυπωσιακού συστήματος πολυμέσων με την μεγάλη ενιαία οθόνη Hyperscreen.

Οι πρόσφατες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δίνουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την αισθητική και την λογική του εσωτερικού της EQS ενώ ορισμένοι από τους υπεύθυνους για την δημιουργία του μιλούν σχετικά με την φιλοσοφία του. Ανάμεσά τους ο Kai Jardner ο οποίος συστήνεται ως μελλοντολόγος της Mercedes και ήταν αυτός που διαμόρφωσε την ιδέα ενός εξαιρετικά πολυτελούς περιβάλλοντος με την δυνατότητα μάθησης και αναγνώρισης των αναγκών των ανθρώπων που ζουν σε αυτό. Άλλα στελέχη της Mercedes όπως ο επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού Hartmut Sinkwitz και η ειδικός στον τομέα διαμόρφωσης χρηστικού περιβάλλοντος Nina Hallier ήταν αυτοί που έκαναν την ιδέα του Jardner πραγματικότητα δημιουργώντας κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί έως σήμερα.

mercedes benz mbux hyperscreen

Advertisement
Advertisement

Από σχεδιαστικής πλευράς, σύμφωνα με τον Sinkwiz η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν το πάντρεμα της παραδοσιακής πολυτέλειας της Mercedes με μια τόσο μοντέρνα υλοποίηση. Σε αυτό βέβαια βοήθησε εξαιρετικά το γεγονός πως η EQS δημιουργήθηκε εξολοκλήρου από το μηδέν και έτσι δεν χρειάστηκε να αναδιαμορφωθεί κάτι που υπήρχε ήδη θέτοντας έτσι περιορισμούς. Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με την Hallier το μεγάλο στοίχημα ήταν κάτι το πολύπλοκο και προηγμένο να γίνει απλό και εύκολο για τον χρήστη. Το σύνολο των λεπτομερειών της EQS αναμένεται να γίνει σύντομα γνωστό στην πρεμιέρα της η οποία θα γίνει σύντομα καθώς η εταιρία έχει ανακοινώσει πως η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Διαβάστε επίσης
Με «πολύ S-Class» το εσωτερικό της νέας Mercedes-Benz C-Class (VIDEO)
Με δίλιτρους κινητήρες η νέα Mercedes-Benz SL
Νέες «κατασκοπικές» φωτογραφίες της Mercedes-AMG S63e PHEV