Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μεγάλη απόδοση της Porsche Cayenne Plug-In Hybrid

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μεγάλη απόδοση της Porsche Cayenne Plug-In Hybrid

ΝΕΑ

Η μεγάλη απόδοση της Porsche Cayenne Plug-In Hybrid

ΝΕΑ

Η νέα Cayenne θα διατίθεται και σε Plug-in Hybrid έκδοση και η Porsche δημοσίευσε κάποια αρχικά στοιχεία γι’ αυτήν.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη παρουσίαση της επανασχεδιασμένης Cayenne (φωτογραφίες) από την Porsche ήταν μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε την εμπορική πορεία αλλά και τη συμπλήρωση 20 ετών από την πρώτη εμφάνισή της στην αγορά, το 2002.

Το πολυτελές SUV, στο πέρασμα του χρόνου, μετεξελίχθηκε σε ένα όχημα όπου η απόδοση και οι επιδόσεις επιτάχυνσης είναι αντίστοιχες ενός supercar, στις κορυφαίες εκδοχές του.

Από την Porsche έγινε γνωστό ότι στο προσεχές μέλλον το επανασχεδιασμένο μοντέλο θα διατίθεται και στην έκδοση Turbo GT. Αυτή θα διαθέτει τον τετράλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει 660 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Όμως, αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς δεν πληροί το όριο εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα. Για την ιστορία, η Cayenne Turbo GT θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα και η τελική της φτάνει τα 305 χλμ./ώρα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν θα είναι διαθέσιμη στη Γηραιά Ήπειρο κάποια κορυφαία έκδοση της Cayenne. Η απάντηση είναι θετική και θα πρόκειται για τη ίδια εκδοχή του μοντέλου αλλά με σύστημα Plug-In Hybrid.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες γι’ αυτό αναφορικά με την ονομασία του ή την απόδοσή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος ενδεχομένως θα ξεπερνά τους 700 ίππους.

Advertisement

Από αυτούς, περισσότεροι από 500 θα παράγονται από τον V8 κινητήρα και οι υπόλοιποι από τον ηλεκτροκινητήρα. Επίσης, η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή θα ξεπερνά τα 900 Nm.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά τεχνικά στοιχεία για το υβριδικής διάταξης σύστημα. Αυτό θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Μένει να δούμε εάν θα είναι το ίδιο ή παρόμοιο με αυτό που θα διαθέτει η Lamborghini Urus PHEV, καθώς τόσο το ιταλικό όσο και το γερμανικό μοντέλο βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα του Ομίλου Volkswagen (σημ.:«MLB Evo»).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη νέα Porsche Cayenne S στη Γερμανία
Αυτά είναι τα λογότυπα που ευτυχώς η Porsche, έβαλε στο αρχείο
Το Skoda Kodiaq συναντά την Porsche Cayenne εκτός δρόμου (+video)