Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Η McLaren πηγή έμπνευσης για ηλεκτρική κιθάρα!

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η McLaren πηγή έμπνευσης για ηλεκτρική κιθάρα!

Car Gadget

Η McLaren πηγή έμπνευσης για ηλεκτρική κιθάρα!

Car Gadget

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα εξωτικό αυτοκίνητο διεγείρει τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό…

Advertisement
Advertisement

Αυτή η μοναδική ηλεκτρική κιθάρα εμπνέεται από το πρωτότυπο McLaren Speedtail XP2, βαμμένο σε χαλαζία Saragon.

Ένας (αν μη τι άλλο, μερακλής) οργανοποιός στο Μαϊάμι της Φλόριντα, δημιούργησε μια μοναδική κιθάρα που εμπνέεται από ένα από τα πρωτότυπα της McLaren Speedtail, που χρησιμοποίησε η βρετανική μάρκα για την ανάπτυξη του Hyper-GT.

Κατά τη δημιουργία αυτής της customized κιθάρας, ο Dean Gordon ξεκίνησε με το μοντέλο του Virtus και κατασκεύασε το σώμα από παλιό, ελαφρύ ξύλο σκλήθρας, ενώ ο λαιμός είναι κατασκευασμένος από φλεγόμενο σφένδαμο κορυφαίας ποιότητας.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, το κάτω κόρνο της κιθάρας έχει «αλεσθεί» από αλουμίνιο αεροσκάφους και η ταστιέρα χρησιμοποιεί ξύλο έβενου στην κατασκευή της.

Το πρωτότυπο Speedtail που ενέπνευσε την κιθάρα είναι γνωστό ως XP2 και είναι βαμμένο σε χαλαζία Saragon. Η κιθάρα του Gordon είναι φινιρισμένη σε παρόμοια απόχρωση του ασημί και όπως το αυτοκίνητο, περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι από ανθρακονήματα, που βρίσκεται στην πίσω πλάκα. Το πρωτότυπο Speedtail XP2 της McLaren, το οποίο έφτασε στην τελική του ταχύτητα 403 χλμ/ώρα περισσότερες από 30 φορές στο Johnny Bohmer Proving Grounds, συνδυάζει τη βαφή Saragon Quartz με την επένδυση Oxblood Red σε όλη την καμπίνα.

Advertisement

Η κιθάρα αντιγράφει επίσης αυτά τα κόκκινα στοιχεία στις κοιλότητες της καλωδίωσης, ενώ ο λαιμός λαμβάνει ένα μαύρο σατινέ φινίρισμα και έλασμα από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος της κεφαλής για να μιμείται τα σατινέ ανθρακονήματα της πόρτας του XP2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Mazda2 Hybrid ανανεώθηκε και υπάρχει λόγος
Το κάθισμα με… δόνηση που σε κάνει μάγκα!
Lamborghini και Ducati σε μια… σύνδεση ασφαλείας (+video)

Advertisement